Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogosan fütyülték-e ki a DVSC-t?

| 2010. 10. 22. | 14:15:11
Debrecen – A DVSC nem szándékosan volt passzív, hanem azért, mert nem engedte játszani az ellenfél, mely komoly válogatottak egész sorát felvonultató európai élcsapat. A füttyszó tehát nem volt jogos, és bővebben is kifejtjük, hogy miért.
Jogosan fütyülték-e ki a DVSC-t?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így foglaltuk össze mi a csütörtök esti meccset, reagálva arra, hogy a végén először szórványos, majd hangos füttyszó jelezte az elégedetlenséget. Kíváncsiak voltunk, hogy látta Herczeg András. Szakmai elemzés céljából hívtuk fel a Loki-trénert, aki érthetően nem repesett az örömtől, mi azért gratuláltunk neki, hogy csapata csak egy góllal maradt alul a legjobb magyar futballista mellett holland, svéd, mexikói, bolgár, kanadai válogatottakat, illetve nem (!) a buszmegállóból összeszedett brazilokat felvonultató eindhoveni alakulattal szemben. A Lokinak csak magyar válogatottjai vannak, de közülük sem játszhatott kettő, Komlósi és Laczkó.

„Akartunk mi menni!”

– Egy edző nem lehet elégedett, ha kikap a csapata, és sem vagyok az, de azt hiszem, nem kell szégyellnünk, hogy két, az európai élmezőnyhöz tartozó csapat ellen szoros meccset játszottunk. Kétségtelen, hogy Genovában jobban ment, mint a PSV ellen, de mindennek megvan a magyarázata. Az Eindhoven középpályás sora agresszívebben támadott le, mint a Sampdoriáé, labdaszerzés után nem tudtunk támadásra váltani, mert labdatartásban folyamatosan bizonytalanság jellemezte a játékunkat. Akartunk mi előre menni, s mentünk is volna, ha engedik – mondta Herczeg András.

Ég és föld

A Loki mester tapintatosságát ismerjük, de minket nem köt semmi, hát kimondjuk: nem csak a keződben, hanem a kispadon is ég és föld volt a különbség. Amíg Fred Rutten mellett – többek között – a holland válogatott Otman Bakkal, Nordin Amrabat, Danny Koevermans, a mexikói válogatott Rodriguez ült a kispadon, addig Herczeg András Bernáth, Dombi, Ramos, Bódi és Rezes közül válogathatott. Utóbbi kettővel próbált frissíteni, nem jött be. Bár a két fiatal lokistát sokkal jobban szeretjük, mint Bakkalékat, sajnos nem emlegethetjük őket egy lapon.
– Egymás után két európai élcsapattal játszottunk szoros meccset, ez a magyar bajnokságban edződő csapattól nem olyan rossz teljesítmény. Egy hazai riválisunk sem tapasztalta meg az utóbbi években, hogy milyen a nemzetközi porondon főtáblás meccseket vívni. Szerintem nem kell szégyellni azt, hogy 2–1-re kikaptunk a PSV-től. Védekezésben szervezettek, fegyelmezettek voltunk, erre lehet építeni – folytatta a DVSC vezetőedzője.

Engelaar itt karmaster lehetne

A tudásbeli különbséget az is érzékelteti, hogy a PSV védekező középpályása, vagy inkább rombolója, Orlando Engelaar olyan pengés gólt lőtt, amilyent Magyarországon az irányító középpályásoktól, vagy a legképzettebb csatároktól is ritkán látunk. Ez a gól különösen nagy bosszúságot okozott Herczeg Andrásnak.
– Az első félidőben a kapufa és a gól mellett még adódtak lehetőségeink, és akkor partiban tudtunk lenni a PSV-vel, sajnos azonban az egyenlítő gól lelombozta a csapatot. Más lett volna, ha előny tudatában töltődünk fel a szünetben a második félidőre, mely egyértelműen az eindhovenieké volt, azt el kell ismerni. Nem tudtuk megbecsülni a labdát, mert technikailag képzettebb, ugyanakkor fizikálisan is remekül felépített ellenfelekkel találtuk szembe magunkat – hajtott fejet az ellenfél nagyobb tudása előtt a Loki térnere.

Hutchinson nem Lipták

A játékosok értékét szinte fillérre pontosan meghatározó transfermakt.de becslése szerint a PSV Eindhoven kerete jelenleg mintegy 90 millió eurót, míg a Lokié tízszer kevesebbet, mindössze 9 millió eurót ér. (Ilyen megközelítésben persze nincs válasz arra, hogy a kilencmillió eurós DVSC hogy képes simán kikapni a szinte fabatkát sem érő Siófoktól?) Sokat mondó adat, hogy a debreceni legdrágább játékosa, az eltiltott Polekszics 800 ezer eurót, addig a hollandoknál Affelay és Dzsudzsák 10-10 milliót kóstál. A mi aprótermetű kedvencünk, a kameruni Yannick azért nem tudta lefutni a trinidadi-kanadai kettős állampolgárságú Atiba Hutchinsont – mint Liptákot a Vidi ellen –, mert lassabb nála, ráadásul a labdával sem ügyesebb. Éppen ezért adnának Yannickért mindössze 400 ezer eurót a futballpiacon, Hutchinsonért pedig 3,5 milliót. Méghogy a pénz nem beszél!

A két csapat november 4-én a Phillips Stadionban ismét találkozik. Bár ott is csak 2–1 lenne a PSV-nek!

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Magosi Norbert az erős mezőnyben nem tudott pontot szerezni.
Hirdetés
Hirdetés
Esős hét elébe nézünk
Esős hét elébe nézünk
Jégesőre, felhőszakadásra, viharos szélre is kell számítani.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.