Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogosan fütyülték-e ki a DVSC-t?

| 2010. 10. 22. | 14:15:11
Debrecen – A DVSC nem szándékosan volt passzív, hanem azért, mert nem engedte játszani az ellenfél, mely komoly válogatottak egész sorát felvonultató európai élcsapat. A füttyszó tehát nem volt jogos, és bővebben is kifejtjük, hogy miért.
Jogosan fütyülték-e ki a DVSC-t?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így foglaltuk össze mi a csütörtök esti meccset, reagálva arra, hogy a végén először szórványos, majd hangos füttyszó jelezte az elégedetlenséget. Kíváncsiak voltunk, hogy látta Herczeg András. Szakmai elemzés céljából hívtuk fel a Loki-trénert, aki érthetően nem repesett az örömtől, mi azért gratuláltunk neki, hogy csapata csak egy góllal maradt alul a legjobb magyar futballista mellett holland, svéd, mexikói, bolgár, kanadai válogatottakat, illetve nem (!) a buszmegállóból összeszedett brazilokat felvonultató eindhoveni alakulattal szemben. A Lokinak csak magyar válogatottjai vannak, de közülük sem játszhatott kettő, Komlósi és Laczkó.

„Akartunk mi menni!”

– Egy edző nem lehet elégedett, ha kikap a csapata, és sem vagyok az, de azt hiszem, nem kell szégyellnünk, hogy két, az európai élmezőnyhöz tartozó csapat ellen szoros meccset játszottunk. Kétségtelen, hogy Genovában jobban ment, mint a PSV ellen, de mindennek megvan a magyarázata. Az Eindhoven középpályás sora agresszívebben támadott le, mint a Sampdoriáé, labdaszerzés után nem tudtunk támadásra váltani, mert labdatartásban folyamatosan bizonytalanság jellemezte a játékunkat. Akartunk mi előre menni, s mentünk is volna, ha engedik – mondta Herczeg András.

Ég és föld

A Loki mester tapintatosságát ismerjük, de minket nem köt semmi, hát kimondjuk: nem csak a keződben, hanem a kispadon is ég és föld volt a különbség. Amíg Fred Rutten mellett – többek között – a holland válogatott Otman Bakkal, Nordin Amrabat, Danny Koevermans, a mexikói válogatott Rodriguez ült a kispadon, addig Herczeg András Bernáth, Dombi, Ramos, Bódi és Rezes közül válogathatott. Utóbbi kettővel próbált frissíteni, nem jött be. Bár a két fiatal lokistát sokkal jobban szeretjük, mint Bakkalékat, sajnos nem emlegethetjük őket egy lapon.
– Egymás után két európai élcsapattal játszottunk szoros meccset, ez a magyar bajnokságban edződő csapattól nem olyan rossz teljesítmény. Egy hazai riválisunk sem tapasztalta meg az utóbbi években, hogy milyen a nemzetközi porondon főtáblás meccseket vívni. Szerintem nem kell szégyellni azt, hogy 2–1-re kikaptunk a PSV-től. Védekezésben szervezettek, fegyelmezettek voltunk, erre lehet építeni – folytatta a DVSC vezetőedzője.

Engelaar itt karmaster lehetne

A tudásbeli különbséget az is érzékelteti, hogy a PSV védekező középpályása, vagy inkább rombolója, Orlando Engelaar olyan pengés gólt lőtt, amilyent Magyarországon az irányító középpályásoktól, vagy a legképzettebb csatároktól is ritkán látunk. Ez a gól különösen nagy bosszúságot okozott Herczeg Andrásnak.
– Az első félidőben a kapufa és a gól mellett még adódtak lehetőségeink, és akkor partiban tudtunk lenni a PSV-vel, sajnos azonban az egyenlítő gól lelombozta a csapatot. Más lett volna, ha előny tudatában töltődünk fel a szünetben a második félidőre, mely egyértelműen az eindhovenieké volt, azt el kell ismerni. Nem tudtuk megbecsülni a labdát, mert technikailag képzettebb, ugyanakkor fizikálisan is remekül felépített ellenfelekkel találtuk szembe magunkat – hajtott fejet az ellenfél nagyobb tudása előtt a Loki térnere.

Hutchinson nem Lipták

A játékosok értékét szinte fillérre pontosan meghatározó transfermakt.de becslése szerint a PSV Eindhoven kerete jelenleg mintegy 90 millió eurót, míg a Lokié tízszer kevesebbet, mindössze 9 millió eurót ér. (Ilyen megközelítésben persze nincs válasz arra, hogy a kilencmillió eurós DVSC hogy képes simán kikapni a szinte fabatkát sem érő Siófoktól?) Sokat mondó adat, hogy a debreceni legdrágább játékosa, az eltiltott Polekszics 800 ezer eurót, addig a hollandoknál Affelay és Dzsudzsák 10-10 milliót kóstál. A mi aprótermetű kedvencünk, a kameruni Yannick azért nem tudta lefutni a trinidadi-kanadai kettős állampolgárságú Atiba Hutchinsont – mint Liptákot a Vidi ellen –, mert lassabb nála, ráadásul a labdával sem ügyesebb. Éppen ezért adnának Yannickért mindössze 400 ezer eurót a futballpiacon, Hutchinsonért pedig 3,5 milliót. Méghogy a pénz nem beszél!

A két csapat november 4-én a Phillips Stadionban ismét találkozik. Bár ott is csak 2–1 lenne a PSV-nek!

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hosszabbítás után győzött a magyar válogatott
Hosszabbítás után győzött a magyar válogatott
Hamarosan eldől a feljutás kérdése.
Gazdaság
Raktárkapacitását bővítette a debreceni cég
Befejeződött a fejlesztés a Fictile Pharma Bt. telephelyén.
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Tervezhetik a debreceni óriás kamionparkolót
Az egyik cég négyszer annyit kért volna a munkáért, mint a nyertes.
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.