Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Halad a bajnoki cím felé a Loki!

| 2010. 03. 19. | 21:52:07
Szombathely - Egy szerencsés és egy nagyszerűen kidolgozott góllal győzte le a DVSC a Haladást, és ezzel élre ugrott a tabellán. Szombaton kiszurkoljuk a Honvéd győzelmét, és akkor ott is marad!
Halad a bajnoki cím felé a Loki!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A meccs első komoly Loki-helyzetét a 9. percben jegyezhettük fel, amikor a kaputól 10 méterre Laczkó „eltörte” a labdát, s így oda lett a nagy lehetőség. Laczkó a saját kapuja előtt is aktív volt, szintén nem jó előjellel, egy röviden hazafejelt labdájára Nagy Gábor csapott le, de szerencsénkre a kapu fölé emelt.

A meccs egyébként nem a labdarúgás szépségeiből adott ízelítőt, mindkét csapat elemi hibákat vétett a középpályán, így sokáig nem bontakozhatott ki valamirevaló akció. A lokistáknak sajnos sokszor a labdaátvétellel is gondjaik akadtak, ezért nem jutottak előre, a nagy erőfeszítések ellenére sem.

A félidő végét megnyomta a Haladás, mégis a Loki került közelebb a vezetéshez, Rudolf távoli bombáját bravúrral védte Rózsa kapus. Abszolút „ikszes” játékrészt láttunk, és a tudat, hogy mindkét csapata ennél csak jobb játékra képes, előrevetített egy sokkal élvezetesebb második 45 percet.

Herczeg András a második félidő elején rögtön cserélt, Coulibalyt Feczesin váltotta, hátha a magyar többször találkozik a labdával, mint a francia, akit nem igazán lehetett észrevenni, igaz, nem is nagyon jutották el hozzá a játékszert a társak.

Mindkét csapat jobban pörgött, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Örömteli volt, hogy a Loki a kezébe vette az irányítást. A Haladás megúszott egy tizenegyest, amikor Feczesin úgy lekönyökölték a tizenhatoson belül, hogy csúnyán felszakadt a szemöldöke. Nem sokkal később az exlokista Halmosi kínálta meg Polekszicset, tehát zajlottak az események, csak éppen a gól hiányzott. A Loki-gól!

Nem sokáig. Ha óriási mázlival is, de betalált a DVSC: Rudolf lövése Czvitkovicson pattant meg, a labda pedig jobb alsóban kötött ki (69. perc: 0-1). A gól nem a semmiből jött, mert a Loki elkezdett támadni. Márpedig a futball nagy igazsága, hogy támadásból születik a gól. Egy mintaszerű kontra végén Feczesin is betalált egy szép fejessel (76. perc: 0-2), s ezzel már elkönyvelhettük a három pontot. Ilyen egyszerű is tud lenni a foci!

A hajrában a Haladás még próbálkozott, mert a becsület úgy kívánta, de a veszett fejsze nyele volt az aktus. A Loki ezzel élre ugrott a tabellán, s ha a Honvéd szombaton legyőzné a Videotont, akkor ott is marad.

Labdarúgó NB I., 19. forduló:
Haladás-DVSC 0-2 (0-0)
Szombathely, 6500 néző. Vezette: Sulyok (Erős, Vámos)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P. – Molnár (Iszlai 19.), Simon Á. – Nagy G. (Simon A. 79.), Bogdanovics (Sipos 79.), Halmosi – Oross
DVSC: Polekszics – Bodnár, Mészáros, Mijadinoszki, Laczkó – Szakály (Yannick 67.), Varga, Ramos, Czvitkovics – Rudolf (Kiss 85.), Coulibaly (Feczesin 53.)
Gól: Rudolf (69.), Feczesin (76.)
Sárga lap: Halmosi (37.), Rudolf (47.)

Mesterszemmel

Róth Antal: - A második félidőben kicsúszott az irányítás a kezünkből, aminek az volt az oka, hogy a Debrecen nagyon erőket mozgosított támadásban, és mivel remek játékosaik vannak, minden hibánkat könyörtlenül kihasználtak. Ezzel együtt úgy gondlom, hogy nem játszottak le bennünket a pályáról.

Herczeg András: - Kiegyenlített meccset láttunk, a Haladás szervezett csapatjátékot nyújtott. Az első gólnál szerencsénk volt, de olykor ez is kell a győzelemhez. Egyébként a játékosaimat dicséret illeti, mert nagyon harcosan játszottak, s ami még fontosabb: fegyelmezetten is!

Az állás:

A 19. forduló további programja:
Március 20., szombat:
ZTE–MTK (14.30)
Nyíregyháza–Kaposvár (14.30)
Honvéd - Videoton (15, tv: Sport1)
Vasas–Kecskemét (16)
DVTK–Győr (16)
Paks–FTC (17.30, tv: Sport1)
Március 21., vasárnap:
Lombard FC Pápa–Újpest (17.30, tv: Sport2)

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ötödikként ért célba a debreceni sprinter
Ötödikként ért célba a debreceni sprinter
Kozák Luca Olaszországban versenyzett.
Merénylet: egy író adott le öt lövést Robert Ficóra
Merénylet: egy író adott le öt lövést Robert Ficóra
A kormányfőt életveszélyes állapotban szállították kórházba.
Gazdaság
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
A Covid alatt helyezték állami felügyelet alá.
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.