Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Halad a bajnoki cím felé a Loki!

| 2010. 03. 19. | 21:52:07
Szombathely - Egy szerencsés és egy nagyszerűen kidolgozott góllal győzte le a DVSC a Haladást, és ezzel élre ugrott a tabellán. Szombaton kiszurkoljuk a Honvéd győzelmét, és akkor ott is marad!
Halad a bajnoki cím felé a Loki!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A meccs első komoly Loki-helyzetét a 9. percben jegyezhettük fel, amikor a kaputól 10 méterre Laczkó „eltörte” a labdát, s így oda lett a nagy lehetőség. Laczkó a saját kapuja előtt is aktív volt, szintén nem jó előjellel, egy röviden hazafejelt labdájára Nagy Gábor csapott le, de szerencsénkre a kapu fölé emelt.

A meccs egyébként nem a labdarúgás szépségeiből adott ízelítőt, mindkét csapat elemi hibákat vétett a középpályán, így sokáig nem bontakozhatott ki valamirevaló akció. A lokistáknak sajnos sokszor a labdaátvétellel is gondjaik akadtak, ezért nem jutottak előre, a nagy erőfeszítések ellenére sem.

A félidő végét megnyomta a Haladás, mégis a Loki került közelebb a vezetéshez, Rudolf távoli bombáját bravúrral védte Rózsa kapus. Abszolút „ikszes” játékrészt láttunk, és a tudat, hogy mindkét csapata ennél csak jobb játékra képes, előrevetített egy sokkal élvezetesebb második 45 percet.

Herczeg András a második félidő elején rögtön cserélt, Coulibalyt Feczesin váltotta, hátha a magyar többször találkozik a labdával, mint a francia, akit nem igazán lehetett észrevenni, igaz, nem is nagyon jutották el hozzá a játékszert a társak.

Mindkét csapat jobban pörgött, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Örömteli volt, hogy a Loki a kezébe vette az irányítást. A Haladás megúszott egy tizenegyest, amikor Feczesin úgy lekönyökölték a tizenhatoson belül, hogy csúnyán felszakadt a szemöldöke. Nem sokkal később az exlokista Halmosi kínálta meg Polekszicset, tehát zajlottak az események, csak éppen a gól hiányzott. A Loki-gól!

Nem sokáig. Ha óriási mázlival is, de betalált a DVSC: Rudolf lövése Czvitkovicson pattant meg, a labda pedig jobb alsóban kötött ki (69. perc: 0-1). A gól nem a semmiből jött, mert a Loki elkezdett támadni. Márpedig a futball nagy igazsága, hogy támadásból születik a gól. Egy mintaszerű kontra végén Feczesin is betalált egy szép fejessel (76. perc: 0-2), s ezzel már elkönyvelhettük a három pontot. Ilyen egyszerű is tud lenni a foci!

A hajrában a Haladás még próbálkozott, mert a becsület úgy kívánta, de a veszett fejsze nyele volt az aktus. A Loki ezzel élre ugrott a tabellán, s ha a Honvéd szombaton legyőzné a Videotont, akkor ott is marad.

Labdarúgó NB I., 19. forduló:
Haladás-DVSC 0-2 (0-0)
Szombathely, 6500 néző. Vezette: Sulyok (Erős, Vámos)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P. – Molnár (Iszlai 19.), Simon Á. – Nagy G. (Simon A. 79.), Bogdanovics (Sipos 79.), Halmosi – Oross
DVSC: Polekszics – Bodnár, Mészáros, Mijadinoszki, Laczkó – Szakály (Yannick 67.), Varga, Ramos, Czvitkovics – Rudolf (Kiss 85.), Coulibaly (Feczesin 53.)
Gól: Rudolf (69.), Feczesin (76.)
Sárga lap: Halmosi (37.), Rudolf (47.)

Mesterszemmel

Róth Antal: - A második félidőben kicsúszott az irányítás a kezünkből, aminek az volt az oka, hogy a Debrecen nagyon erőket mozgosított támadásban, és mivel remek játékosaik vannak, minden hibánkat könyörtlenül kihasználtak. Ezzel együtt úgy gondlom, hogy nem játszottak le bennünket a pályáról.

Herczeg András: - Kiegyenlített meccset láttunk, a Haladás szervezett csapatjátékot nyújtott. Az első gólnál szerencsénk volt, de olykor ez is kell a győzelemhez. Egyébként a játékosaimat dicséret illeti, mert nagyon harcosan játszottak, s ami még fontosabb: fegyelmezetten is!

Az állás:

A 19. forduló további programja:
Március 20., szombat:
ZTE–MTK (14.30)
Nyíregyháza–Kaposvár (14.30)
Honvéd - Videoton (15, tv: Sport1)
Vasas–Kecskemét (16)
DVTK–Győr (16)
Paks–FTC (17.30, tv: Sport1)
Március 21., vasárnap:
Lombard FC Pápa–Újpest (17.30, tv: Sport2)

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!