Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ennek a Loki-meccsnek van csak igazán tétje!

| 2010. 12. 16. | 11:31:00
Debrecen – Szégyenszemre az egész mezőny egyetlen nullpontos csapata lesz a kedvencünk, vagy sikerül egy árva pontocskát szerezni? Ki mondja, hogy debreceni szempontból nincs tétje az esti DVSC–Sampdoriának? 
Ennek a Loki-meccsnek van csak igazán tétje!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A veretes múltú Sampdoriának kiesni ebből a csoportból nagyobb ciki, mint a Lokinak pont nélkül zárni, de ez legyen az olaszok baja. A mi vágyunk az, hogy ha már bravúrosan kétszer egymás után bejutott a kedvenc csapatunk a két nemzetközi kupa csoportkörébe, akkor a tizenkettedik találkozón teremjen valami babér, még ha kicsi is. Akkor sem lehet türelmetlenséggel vádolni a debreceni együttes híveit, ha tudjuk, hogy mindegyik rivális magasabban jegyzett és anyagilag tehetősebb, mert kelet-európai gárdák sokkal nagyobb sikerrel próbálkoztak, s ha többségük ki is esett, szorgosan termelték a pontokat. A cseh Sparta Praha a CSZKA Moszkva és a Palermo, a lengyel Lech Poznan pedig a Juventus és a Manchester City mellől jutott tovább, míg a román Steaua és a horvát Dinamo Zagreb ki-ki meccset vívott a továbbjutásért a csoportkör utolsó fordulójában.

Ezen teljesítmények fényében különösen szomorú, hogy ha a Loki csütörtök este ismét kikap, akkor a 48 csapatot felvonultató csoportkör leggyengébb csapatává válik. Európa második számú klubtornájának csoportkörében az utolsó forduló előtt a DVSC első, hátulról. A 48 csapat közül a hajdúságiak mellett csak az ukrán Karpati Lvov nem szerzett pontot 5 forduló alatt, de szerdán a PSG-vel 1–1-et játszó lembergi gárda magára hagyta a sereghajtó pozíciójában a Loki.

Az olaszok szereplését figyelembe véve nem meglepő, hogy a Sampdoria kiesett. Az utóbbbi harminc évben nem volt ilyen mélyen az olasz klubfutball, mert hiába az Inter a BL címvédője, a következő sorozattól kezdődően a Bajnokok Ligájában csak három olasz csapat indulhat, a negyedik helyet a német Bundesliga kapja meg. Az UEFA rangsorában negyedik helyre szorult Serie A az Európa Ligában újabb komoly vérveszteséget szenvedett el, hiszen kiesett a Juventus, a Palermo és ugyebár a Sampdoria is, egyetlen továbbjutója a Napoli, mely a román Steaua ellen csak a 93. percben szerzett góllal biztosította az egyenes kiesés szakaszban való részvételét.

A DVSC szerencséjére a Sampdoria edzői stábjának semmi oka nincs a legerősebb csapatot szerepeltetni Budapesten. A Samp már különösebben presztízséből sem veszít, ha kikap a magyar bajnoktól, amit csak lehetett, elbukott azzal, hogy nyerő állásból elvesztette a BL-selejtezőt a Werder Bremennel szemben, illetve a vigaszágnak szánt Európa Ligában is megégett. Hogy Di Carlo mester pontosan kiket küld pályára a Loki ellen, az majd csak este derül ki, de egészen biztosan nem azokat, akiket hétről hétre látunk az olasz bajnokikon. Reménykedünk továbbá abban, hogy a genovai csapat egyáltalán nincs formában, az „odavágón” is igen szoros meccset játszottak egymással a csapatok. Reménykedünk még a mieink szárnyalásában, meg minden másban, mert bár a reménykedés gyerekes, más választás nem kínálkozik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Tervezhetik a debreceni óriás kamionparkolót
Az egyik cég négyszer annyit kért volna a munkáért, mint a nyertes.
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.