Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dombi és Bernáth maradnak, ez a lényeg

| 2013. 12. 09. | 21:08:29
Nagy név igazolására nem számíthatnak a debreceni drukkerek a télen.
Dombi és Bernáth maradnak, ez a lényeg
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mintegy 100-150 érdeklődő részvételével szurkolói ankétot tartott a DVSC a Debrecen Plazában. A klub részéről Szima Gábor elnök, Szilágyi Sándor ügyvezető, Kondás Elemér vezetőedző, Sándor Tamás másodedző, Nagy Zoltán és Ludánszki Bence játékosok vettek részt a fórumon. A köszöntőt követően a felek a legkülönbözőbb témákban – a klub anyagi helyzetétől kezdve, az új stadion megtöltésén keresztül a csapat játékig – kapták a kérdéseket a szurkolóktól és arra becsülettel válaszoltak is, nem kibújva a kényes témák alól sem.

Legfeljebb nyolc

Szilágyi Sándor elmondta, hogy a bérlettel rendelkezők és bérletet a tavaszi szezonra vásárló szurkolók az új stadionba is jogosultak lesznek a belépésre, sőt a későbbikben elővásárlási jogaik is lesznek. Szima Gábor többek között arról is szólt, hogy a klub gazdasági háttere, bár nincs olyan stabil, mint a korábbi években volt, a működés stabil, a DVSC-nek nincsenek tartozásai. Az elnök ugyanakkor bízik benne, hogy a közeljövőben a TEVA mellett újabb támogatók is a klub mellé állnak.

A téli igazolásokra vonatkozóan sok jóval nem kecsegtetett Szima Gábor: szerinte arra semmiképp nem lesz pénzügyi keret, hogy nagy neveket igazoljon a Loki.  A klub játékosvásárlási stratégiájával kapcsolatban elmondta, hogy a DVSC a jövőben maximum nyolc külföldi játékost fog foglalkoztatni, sőt törekednek arra, hogy később ez a szám ettől is kevesebb legyen. Ehhez természetesen kellenek a saját nevelésű játékosok is, mondta az elnök.

Lassan a testtel!

A csapat játékosainak kritizálását Kondás Elemér határozottan visszautasította, szerinte elfogadhatatlan, hogy egy DVSC-szurkoló a klub játékosát bántsa. A korábban igazolt – Alisics, Zahoveiko – játékosokkal kapcsolatban a mester elmondta, hogy nem tudták teljesíteni a szakmai stáb elvárásait, azért játszottak kevesebbet, majd távoztak is a Lokitól. Ezt megerősítette Szima Gábor is, aki szerint előfordul, hogy néhányszor mellényúlnak az igazolásokkal, de ilyen a Real Madriddal is előfordul.  Összességében úgy látja Szima, hogy az igazolásaik többsége bevált.

Kondás a csapat támadószellemét kritizáló szurkolói felvetésre elmondta, hogy azt nem csak a csatárok száma határozza meg. Minden játékosnak vannak támadó feladatai, az pedig nem szorul magyarázatra, hogy a DVSC például idén is messze a legtöbb gólt rúgta.

Regisztráció, MTK, Coulibaly

A B-közép részéről Pethe Tamás – a korábbi szurkolói fórumon elhangzottakat felidézve – a klub közbenjárását kérte a szurkolói regisztráció eltörlése érdekében. Pethe Szimát egy állítólagos – az MLSZ és a klubok, illetve a szurkolók közötti – egyeztetésről is kérdezte. Az elnök ilyen egyeztetésről nem tudott. Szima Gábor arra vonatkozóan ígéretet tett, hogy a klub közbenjár a szurkolók érdekében; szerinte erre a bajnoki szünetben kerülhet sor. Most is elmondta: a regisztrációt az MLSZ írta elő, mint ahogy arról is az MLSZ dönt, hogy melyek a kiemelt mérkőzések. A televíziós jogdíjak elosztása kapcsán elhangzott: büszkeségre adhat okot a DVSC népszerűsége: a Fradi után a Loki meccseit nézik a legtöbben az országban.  Bár külön dotálják a legtöbb fiatallal játszó klubokat, az MTK példája mutatja, hogy hiába játszatja a legtöbb fiatal játékost, a kiesésért küzd, miközben a Loki az élen van. Coulibaly távozását a francia magas fizetési igényével magarázták, amit a DVSC nem tudott teljesíteni. A játékos amúgy is évek óta vágyott vissza Franciaországba.

Plusz 20

Kérdésre Szima Gábor elmondta, hogy az új stadion megtöltése szerinte sem lesz egyszerű feladat, de a klub bízik benne, hogy átlagosan 10-12 ezer ember követi majd a Loki szereplését. – Nyugati példák mutatják, hogy csak egy új stadion önmagában képes megduplázni a nézőszámot – érvelt Szima. Kiderült, 20 százalékos jegyáremelésre számíthatnak a szurkolók, de ennél messze nagyobb komfortot ad majd az új stadion.

Sándor Tamás elmondása szerint Igor Morozov már januártól a csapat rendelkezésére áll, Damahou játékára viszont továbbra sem számíthat a klubvezetés. A Loki ikonja kifejtette, a pallagi akadémia új távlatokat nyithat a játékosképzésben. A Diósgyőrből érkező Seydi kapcsán Kondás Elemér közölte, hogy a játékos derékproblémákkal küzd, éppen hétfőtől kezelik Budapesten. Mészáros felépülésére van esély, számolnak vele a téli felkészüléskor. Decemberben két nagyon fontos játékos szerződése jár le, a klub a napokban ül le velük a hosszabbításról tárgyalni: Szima bízik benne, hogy Dombi Tiborral és Bernáth Csabával nem kell sokáig egyezkedni a maradásukról.

Újult erővel

Szima úgy véli, várhatóan a május 10-i Újpest elleni bajnokival avathatja a Loki az új stadion, bár külön kérte a résztvevőket és a sajtót, hogy ezt ne vegyék készpénznek. Jogosnak ítélte azt a szurkolói kritikát, hogy a csapat nagyobb intenzitással és akarattal álljon a feladathoz, reméli, hogy a rendeződött körülmények újabb impulzust adnak a klubnak, játékosoknak, szurkolóknak egyaránt. A DVSC nemcsak sportszakmai, gazdasági szempontból is az elmúlt tíz év legsikeresebb klubja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Fontos útvonalon fejlesztették, hiszen ez az utca vezet az orvosi rendelőhöz.
Hirdetés
Hirdetés
Újabb üzemanyagárstop jöhet
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.