Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Díszpolgári címet Adamo Coulibalynak!

| 2013. 05. 22. | 23:42:08
A debreceniek fekete gyöngyszeme szinte egyedül nyerte meg a kupadöntőt! No persze a csapat is odatette magát!
Díszpolgári címet Adamo Coulibalynak!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyoma sem volt a debreceni futball-láznak szerda délután az autópályán, a hatodik kupasiker reménye nem hozta lázba a Loki-híveket, ez tény, először fordult elő, hogy hajdúsági érdekeltségű kupadöntőn az ellenfél szurkolói voltak többségben, első látásra. Ez a győri fölény persze csak nyúlfarknyi volt, és semmit nem vetített előre! Egyébként nem csak a lelátó, hanem a szűkös sajtóhely is foghíjas volt, szinte csak debreceni arcokat láttunk, tehát az országos sajtó számára sem bírt túl nagy téttel és jelentőséggel a Magyar Kupa döntője. Amikor azonban a lokisták rákapcsoltak, simán lenyomták a győrieket, azaz a lelátói győzelem már az első percekben megszületett!

A pályán eleinte kevesebb izgalom történt, mint a lelátón, azon túl, hogy Czvitkovics kecsegtető helyzetből az égbe lőtt, a fiúk „ismerkedéssel” töltötték az első perceket, keresték a fogást, nem sok sikerrel. Merész vállalkozást nem láttuk az első negyedórában, csak biztonságra törekedő, s nem igazán vérpezsdítő játszadozást. Egy kupadöntő tétje persze nem is engedett meg semmi felelőtlenséget. A semmiből jött a Győr vezető gólja is, Andrics váratlanul megindult a félpályáról a 17. percben a bal oldalon, a tizenhatosig menetelt, lövése nyomán pedig a kapuban kötött ki a labda (1-0), Verpecz  csak „besegíteni” tudta a játékszert.

Ezzel a győriek feladták a leckét a DVSC-nek, de debreceni lehetőségek helyett Rába-parti kapufát láttunk, és megköszöntük az égieknek, hogy maradt egy egygólos hátrány! Ekkor még csak a 25. percben jártunk, de a szünetig nem tudtunk feljegyezni egy említésre méltó debreceni helyzetet sem. Nem véletlenül csendült fel a „Harcoljatok!” a debreceni szektorból a félidő hajrájában! Annyira nem ment a Lokinak, hogy Kondás Elemér már az első játékrész végén cserére kényszerült, Kulcsár helyett Sidibe lépett pályára!


 

A szünetben végtelenül csalódott, szinte kiábrándult debreceni arcokat láttunk, és boldog, bizakodó győrieket a másik oldalon. No de „szót kért” Adamo Coulibaly az 51. percben, és már mindjárt felvidult a debreceni dukkerhad! A francia csatár kihasználta a győri védők tétovaságát, megszerezte az „alamizsnát” a zöld-fehérek tizenhatosának előterében, majd 15 méterről tüzelt, és az egyik bekk lába segítségével kiegyenlített (1-1). Naná, hogy megjött a hangja a Loki-tábornak!

A gól mintha felszabadította volna a görcs alól a debrecenieket, bátrabban próbálkoztak, mint előtte, és az akciókban volt elképzelés, spiritusz, néha pedig lendület is. Egy ilyen után buktatták Sidibét a tizenhatoson belül, de Kassai sípja néma maradt. A DVSC egyértelműen irányította a játékot, a Győr védekezésre kényszerült, a piros-fehérek hangja pedig átjárta az egész Bozsik-stadiont! A hajrára Kondás mester pályára küldte Selim Bouadlát – Czvitkovics helyett -, reméltük, hogy a tavaly tavaszi formáját hozza! Hozta helyette Adamo Coulibaly, aki a hajrában egyedül rázta le az egész győri védelmet, majd balról elegánsan kilőtte a hosszú sarkot (2-1)!

A Győr már kevés volt a fordításhoz a hátralévő percekben, így a Loki megnyerte története hatodik kupagyőzelmét, köszönhetően Adamo Coulibalynak, aki vagy megy, vagy marad, örökre a szívünkbe zártuk! A Loki hatodszor kupagyőztes és először címvédő a Magyar Kupában! Szép volt, fiúk!

Magyar Kupa-döntő
DVSC-Győr 2-1 (0-1)
Bozsik-stadion, 5000 néző. Vezette: Kassai (Erős, Albert)
DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté, Mészáros, Korhut – Ramos – Kulcsár (Sidibe 40.), Bódi, Czvitkovics (Se. Bouadla 81.), Ferenczi (Szécsi M. 68.) – Coulibaly
Győr: Molnár – Svec, Lipták (Djordjevics 80.), Takács, Völgyi – Pátkai, Kamber, Trajkovics (Dudás 62.) – Varga R. (Kronaveter 32.), Kink, Andrics
Gól: 0-1 Andrics (17.), 1-1 Coulibaly (51.), 2-1 Coulibaly (86.)
Sárga lap: Ramos (19.), Takács (93.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Magosi Norbert az erős mezőnyben nem tudott pontot szerezni.
Hirdetés
Hirdetés
Esős hét elébe nézünk
Esős hét elébe nézünk
Jégesőre, felhőszakadásra, viharos szélre is kell számítani.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.