Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Díszpolgári címet Adamo Coulibalynak!

| 2013. 05. 22. | 23:42:08
A debreceniek fekete gyöngyszeme szinte egyedül nyerte meg a kupadöntőt! No persze a csapat is odatette magát!
Díszpolgári címet Adamo Coulibalynak!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyoma sem volt a debreceni futball-láznak szerda délután az autópályán, a hatodik kupasiker reménye nem hozta lázba a Loki-híveket, ez tény, először fordult elő, hogy hajdúsági érdekeltségű kupadöntőn az ellenfél szurkolói voltak többségben, első látásra. Ez a győri fölény persze csak nyúlfarknyi volt, és semmit nem vetített előre! Egyébként nem csak a lelátó, hanem a szűkös sajtóhely is foghíjas volt, szinte csak debreceni arcokat láttunk, tehát az országos sajtó számára sem bírt túl nagy téttel és jelentőséggel a Magyar Kupa döntője. Amikor azonban a lokisták rákapcsoltak, simán lenyomták a győrieket, azaz a lelátói győzelem már az első percekben megszületett!

A pályán eleinte kevesebb izgalom történt, mint a lelátón, azon túl, hogy Czvitkovics kecsegtető helyzetből az égbe lőtt, a fiúk „ismerkedéssel” töltötték az első perceket, keresték a fogást, nem sok sikerrel. Merész vállalkozást nem láttuk az első negyedórában, csak biztonságra törekedő, s nem igazán vérpezsdítő játszadozást. Egy kupadöntő tétje persze nem is engedett meg semmi felelőtlenséget. A semmiből jött a Győr vezető gólja is, Andrics váratlanul megindult a félpályáról a 17. percben a bal oldalon, a tizenhatosig menetelt, lövése nyomán pedig a kapuban kötött ki a labda (1-0), Verpecz  csak „besegíteni” tudta a játékszert.

Ezzel a győriek feladták a leckét a DVSC-nek, de debreceni lehetőségek helyett Rába-parti kapufát láttunk, és megköszöntük az égieknek, hogy maradt egy egygólos hátrány! Ekkor még csak a 25. percben jártunk, de a szünetig nem tudtunk feljegyezni egy említésre méltó debreceni helyzetet sem. Nem véletlenül csendült fel a „Harcoljatok!” a debreceni szektorból a félidő hajrájában! Annyira nem ment a Lokinak, hogy Kondás Elemér már az első játékrész végén cserére kényszerült, Kulcsár helyett Sidibe lépett pályára!


 

A szünetben végtelenül csalódott, szinte kiábrándult debreceni arcokat láttunk, és boldog, bizakodó győrieket a másik oldalon. No de „szót kért” Adamo Coulibaly az 51. percben, és már mindjárt felvidult a debreceni dukkerhad! A francia csatár kihasználta a győri védők tétovaságát, megszerezte az „alamizsnát” a zöld-fehérek tizenhatosának előterében, majd 15 méterről tüzelt, és az egyik bekk lába segítségével kiegyenlített (1-1). Naná, hogy megjött a hangja a Loki-tábornak!

A gól mintha felszabadította volna a görcs alól a debrecenieket, bátrabban próbálkoztak, mint előtte, és az akciókban volt elképzelés, spiritusz, néha pedig lendület is. Egy ilyen után buktatták Sidibét a tizenhatoson belül, de Kassai sípja néma maradt. A DVSC egyértelműen irányította a játékot, a Győr védekezésre kényszerült, a piros-fehérek hangja pedig átjárta az egész Bozsik-stadiont! A hajrára Kondás mester pályára küldte Selim Bouadlát – Czvitkovics helyett -, reméltük, hogy a tavaly tavaszi formáját hozza! Hozta helyette Adamo Coulibaly, aki a hajrában egyedül rázta le az egész győri védelmet, majd balról elegánsan kilőtte a hosszú sarkot (2-1)!

A Győr már kevés volt a fordításhoz a hátralévő percekben, így a Loki megnyerte története hatodik kupagyőzelmét, köszönhetően Adamo Coulibalynak, aki vagy megy, vagy marad, örökre a szívünkbe zártuk! A Loki hatodszor kupagyőztes és először címvédő a Magyar Kupában! Szép volt, fiúk!

Magyar Kupa-döntő
DVSC-Győr 2-1 (0-1)
Bozsik-stadion, 5000 néző. Vezette: Kassai (Erős, Albert)
DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté, Mészáros, Korhut – Ramos – Kulcsár (Sidibe 40.), Bódi, Czvitkovics (Se. Bouadla 81.), Ferenczi (Szécsi M. 68.) – Coulibaly
Győr: Molnár – Svec, Lipták (Djordjevics 80.), Takács, Völgyi – Pátkai, Kamber, Trajkovics (Dudás 62.) – Varga R. (Kronaveter 32.), Kink, Andrics
Gól: 0-1 Andrics (17.), 1-1 Coulibaly (51.), 2-1 Coulibaly (86.)
Sárga lap: Ramos (19.), Takács (93.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.