Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ősz legjobb játéka sem ért pontot a Lokinak

| 2010. 12. 01. | 21:52:30
Harkiv - Rendkívül peches körülmények között szenvedett vereséget a DVSC a Metaliszt Harkiv otthonában az Európa Ligában. Cicó brazilos góljával még vezetett a Herczeg-gárda, de a végén egy kapuspotyával betlizett.
Az ősz legjobb játéka sem ért pontot a Lokinak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mínusz tizenkét fokban az embernek sok mindenhez nincs kedve, az egyik a futball. Az Európa Liga azonban nem kívánságműsor, a DVSC-nek, ha már odajutott, jelenése volt az ukrán télben. A pálya messziről tisztának tűnt, közelről azonban csúnyán festett: a megfagyott fűszálak jégdarabokkal keveredtek. A játékosok mozgásán látszott, hogy a „fékek” nem működnek megfelelően, így a fiúk a vártnál óvatosabban manővereztek, teljesen érthetően.

Az első negyedórában egy Devic- és egy Bódi-helyzetet jegyeztünk fel, mindkét esetben védtek a kapusok. A Loki egy szem csatárral, Kabáttal és megerősített középpályás sorral próbálkozott, nem is esélytelenül. Labdaszerzés után villámgyors kontrákkal operáltak a mieink, csak a kiugratás mindig elakadt egy ukrán végtagban. Szerencsére átütőerő vajmi kevés szorult a Metalisztba, így masszívnak tűnt a Loki-védelem. Harminc perc elteltével örömmel nyugtáztuk, hogy nem kaptunk gólt, mert aki a pesti 0-5 emlékével él együtt, ezt tudta értékelni. Ha kisvártatva Kiss Zoltán egy remek Laczkó-kiugratás után belővi a ziccert, akkor mennyei örömökhöz juttat minket, ehelyett saját magát buktatta a Metaliszt-tizenhatoson belül. A félidő legnagyobb helyzete volt ez, így azt is megállapíthattuk, hogy bár többet volt a játékszer a hazaiaknál, a vendég Loki állt közelebb a gólszerzéshez.

Semmi nem indokolta, hogy a Herczeg mester cseréljen, s nem is változott a Loki összeállítása a szünetben. Alig kezdődött meg a második félidő, amikor egy agresszív letámadásnak köszönhetően labdát szerzett a Lokomotív, Kabát jobbról beadta, Czvitkovics pedig brazilosan, sarokkal továbbított az ukrán kapuba (47. perc: 0-1). A boldogságunk nem sokáig tartott, mert egy kapufáról visszapattanó labdába Bódi belebotlott, és a gólvonalon túlra került (52. perc: 1-1). Szegény Bódit nem bántjuk, még félre sem tudott volna ugrani, sokkal inkább ludas volt a védelem jobb oldala, mely teljesen elmélázott.

A DVSC-t nem fogta meg a gól, és továbbra is jól játszott. Tényleg! Az ukrán együttes, melynek a továbbjutás szempontjából fontos volt a győzelem, semmivel nem mutatott többet, mint a hajdúsági egylet, mely helyenként szépen adogatva építgette az akcióit, állandó munkára kényszerítve a hazai bekkeket. Herczeg András némi szerkezetváltást hajtott végre: Yannickot és Coulibalyt hozta be Bódi, illetve Kabát helyett. Bódi cseréjét értettük, a kivételesen jól játszó Kabátét már nem, de nekünk nincs pro licencünk, mint a DVSC-trénereknek.

A Metaliszt próbálta fokozni a tempót, de nem nagyon tudta. A távoli próbálkozásokat Malinauskas gond nélkül hatástalanította, s amikor már nagyon dicsérni kezdtük volna, egy óvodás bakkival kis híján vezetéshez juttatta az ukránokat.  Az utolsó percekben már mindent egy lapra feltéve támadtak a hazaiak, és végül a litvánunk hathatós közreműködésével megszerezték a győzelmet jelentő gólt (88. perc). Olejnyik szinte az alapvonalról csapta be a debreceni portást, márpedig onnan gólt kapni még a Megye II-ben is nagy gáz...

A játék képe alapján a Loki nem érdemelt vereséget, de ezzel nem megyünk semmire.

Európa Liga, csoportkör, 5. forduló:
Metaliszt Harkiv-DVSC 2-1 (0-0)
Harkiv, 32000 néző. Vezette: Stalhammar (Flink, Bergsten – svédek)
Metaliszt: Startsev – Villagra, Obradovics, Gueye, Psenyicsnyih – Bordian (Liszenko 46., Selajev 92.), Valjajev, Edmar – Olinyik, Cleiton Xavier - Devics (Vorobej 73.)
DVSC: Malinauskas – Bernáth, Simac, Mijadinoszki, Laczkó – Kiss Z. – Bódi (Yannick 55.), Varga J., Szakály (Ramos 80.), Czvitkovics – Kabát (Coulibaly 64.)
Gól: Czvitkovics (48.), Bódi (öngól 52.), Olinyik (88.)
Sárga lap: Simac (23.), Edmar (58.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Óvodafelújításra keresnek kivitelezőt Hajdúböszörményben
Óvodafelújításra keresnek kivitelezőt Hajdúböszörményben
A tetőszerkezet rekonstrukcióját tervezik.
Forradalmasítanák a városi közlekedést: Debrecen az egyik teszthelyszín
Forradalmasítanák a városi közlekedést: Debrecen az egyik teszthelyszín
Európában még másik két városban végeznek vizsgálják a rendszer hatékonyságát.
Gazdaság
Debrecen is szóba került a kínai elnök látogatásán
Magyarország ebben az együttműködésben nem veszélyt, hanem lehetőséget lát - mondta az államfő.
Állami támogatást adnak a munkásszállók építéséhez
Vannak fontos kitételek, például a szobák ágyszámára vonatkozóan is.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Ötven perc alatt lehetne Debrecenből Nagyváradra érni
Lekerülhetett a napirendről a tram-train, másként kötnék össze a két nagyvárost.
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.