Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A téglási focititok nyomában

| 2010. 10. 18. | 12:00:14
Téglás – Tavasszal még középcsapat volt, most azonban tíz forduló után tíz győzelemmel áll a Megye I-ben a Téglás, pedig a nyáron nem erősített Messivel, Ibrahimoviccsal és Kakával sem. Mourinhója azonban van a csapatnak!
A téglási focititok nyomában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A téglási legények olyan magabiztosan verik az ellenfeleiket, hogy már az ötödik forduló tájékán kezdtük elhinni, jó kis csapat kovácsolódott össze az északi hajdúvárosban. Eltelt immár tíz forduló, és a Kocsis László edzette társaságot még megszorítani sem tudták, a legutóbb aratott 3–0-s győzelem – a Létavértes ellen – például szerénynek mondható az eddigi öt-hat-hét gólos diadalok tükrében. A siker értékét – téglási szempontból – növeli, hogy a csapat 99 százalékban helyi nevelésű fiatalt vonultat fel, tehát nem az a gyakorlat érvényesül, hogy a magasabb osztályokból kiöregedett debreceni futballistákkal töltik fel a keretet, nem kevés pénzért. Tégláson egyszerűen és abszolút demokratikusan oldják meg a fiúk javadalmazását: senki nem kap semmit.

Kocsis László edző, akit a Cívishír már számos alkalommal sikerkovácsnak nevezett, rendkívül szerényen nyilatkozott, amikor a csapat sikereinek a titkáról kérdeztük. A szakembernek, aki bár debreceni illetőségű, akár szobrot is emelhetnének Tégláson, hiszen az elmúlt két és fél évtizedben a település apraja-nagyját okította a helyi általános iskolában a sport irátni alázatra, az egymás iránti szeretetre, tiszteletre, jó modorra. Kocsis tanár úr – ahogy az egész város ismeri és nevezi – természetesen a mostani csapatának a tagjait is tanította egytől egyig.



Futballszakmailag elemezve a helyzetet: a csapat szerkezetileg ideálisnak mondható, s miután Kocsis László a mourinhói edzői filozófára épít, azaz ars poeticája a racionális, a keret adta lehetőségeket maximálisan kihasználó stratégia, az eredmények csak úgy jönnek. Azt mi tesszük hozzá, hogy a Kocsis tanár úr által magasztalt, s példaképnek is tekintett José Mourinho csapataira nem jellemző az öt-hat gólos győzelmek sorozata, a Téglásra azonban igen!

Az anyagiakhoz visszatérve: külön dicséretes a téglási klubvezetők – elükön Szabó Imre klubelnök egykori kiváló futballista – hozzáállása, hiszen nem pénzzel hatnak a labdarúgókra, hanem a játék, a futball lehetőségével. Kocsis László szerint a fiúk önmaguktól, illetve az öltöző hangulatától motiváltak – csak van benne valami mourinhói! –, no meg tisztelettudóak, amit a tréner ugyanolyan szinten értékel, mint a futballtudást. A csapatból egyedül ő kap pénzt, de az szinte mind elmegy a telefonszámlájára, mert egy személyben edző, menedzser, pszichiáter és intéző, tehát az 55 éves mester nem a téglási gázsiból fogja majd körbeutazni a Földet boldog nyugdíjas évei alatt.

– Meglátjuk, mit játszunk Sándor Tamásékkal – mondta a jövőt firtató kérdésünkre Téglás Mourinhója, hozzátéve, hogy az NB III. egyelőre nem téma a településen és a csapatban sem. Szerintünk csak szerénykedett, mert azt tapasztaltuk, hogyTéglás népe rendkívül büszkén tekint eddig százszázalékos csapatára, és az önkormányzat talán tudat alatt már az NB III-as szereplésre készül, hiszen ezekben a hetekben 55 millió forintból csinosítják a pályát.

A következő fordulóban egyébként szuperrangadót rendeznek a Megye I-ben, hiszen a listavezető téglásiak éppen a második helyezett, Sándor Tamás, Kerekes Zsombor, Madar Csaba, Szatmári Csaba nevével fémjelzett Báránd otthonába látogat.

BeA

Megye I., 11. forduló:

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nem a legszebb arcát mutatja a május
Nem a legszebb arcát mutatja a május
Az előrejelzés alapján esernyő mindeig legyen nálunk!
Hirdetés
Hirdetés
Nádas Péter azért nem kapott irodalmi díjat, mert fehér férfi
Nádas Péter azért nem kapott irodalmi díjat, mert fehér férfi
Noha a regényét a zsűri korábban mesterműnek minősítette.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát