Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kupadöntőért hajt a Loki

| 2010. 03. 23. | 09:22:34
Debrecen – A Lokit nem lehet megunni, még akkor sem ha két héten belül harmadszor csap össze a Honvéddal. A mai meccs ráadásul komoly téttel bír, érdemes megnézni! (tv: Sport1, élő, 18 óra)
A kupadöntőért hajt a Loki
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A két együttes kupamúltja tartogat érdekességeket, elég ha csak két közelmúltbeli döntőre gondolunk. 2007-ben a bajnoki cím mellé óhajtottuk a Magyar Kupa-győzelmet, ám az újpesti a Szusza Ferenc-stadionban 2–2-es döntetlen után a hosszabbításban nem esett gól, a büntetőzésben pedig jobbnak bizonyultak a kispesti csapat. Egy év múlva azonban nemes bosszút állt a Lokomotív, előbb 7–0-ra, majd 2–1-ra verte piros-fekete riválisát, akkor ugyanis már két meccsen dőlt el a Magyar Kupa sorsa.

A Honvéd egyébként nyugodtan nevezhető kupaspecialistának, hiszen tavaly is döntőbe jutott – a DVSC szégyenszemre kiesett a REAC ellenében –, és oda-vissza le is győzte a Győrt, így ismét nemzetközi kupaszereplővé avanzsált.

Nem kérdés, hogy melyik csapat a párharc esélyese, hiszen amíg a DVSC tavasszal százszázalékos a bajnokságban, addig a Honvéd bukdácsol. Az MTK elleni győzelem az egyetlen siker, amit Massimo Morales csapata fel tud mutatni, és ha a kék-fehérek jelenlegi formájából indulunk ki, akkor a 4–1-es győzelem nem is nevezhető olyan nagy bravúrnak. A Honvéd továbbá kikapott bajnokin a Kaposvártól, a DVSC-től és ikszelt a Videotonnal. Helyzete nem túl kecsegtető, a kiesés rémétől fenyegetett.

Elméletileg azért sem kéne túlizgulnunk kupameccset, mert a Honvéd hazai pályán bűngyenge. Az eddigi tíz bajnokijából mindössze kettőt tudott megnyerni, aminél szerényebb teljesítményre csak a Diósgyőr volt képes.

Egy kupameccs azonban más, van egy semmihez sem fogható bája, konkrétan az, hogy az esélytelen olykor szárnyakat kap, és felszabadult játékkal meglepi a nagyot. Erről számunkra a már említett REAC elleni fiaskó ugrik be, aminek immár pozitív hozadéka az, hogy sem a szakmai stáb, sem a szurkoló nem becsülheti le a Honvédot. Különösen annak fényében nem, hogy a bajnokin igencsak szenvednie kellett a Lokinak a sikerért, mert a honvédosok a vártnál sokkal többet kellemetlenkedtek.

Labdarúgó Magyar Kupa, eldöntő, első mérkőzés:
Honvéd–DVSC
Bozsik-stadion, 18 óra, tv: Sport 1, élő

A visszavágót áprlisi 13-án játsszák. A másik ágon az Újpest a Zalaegerszeggel találkozik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.