Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Fradi edzője kell Debrecennek?

| 2010. 12. 27. | 14:54:54
Debrecen – A telitalálatos totót könnyebb elkészíteni, mint kitalálni, ki lesz a DVSC-TEVA új edzője. A sportnapilap újabb neveket dobott be, még a Ferencváros is szóba került. Szima Gábor is nyilatkozott!
A Fradi edzője kell Debrecennek?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Sport hétfői számában azt latolgatja, hogy vajon ki kerül a Herczeg András távozásával elárvult Loki-kispadra. A szaklap „magyarul folyékonyan beszélő” trénerre tippel (ezt momentán a Cívishír is meg meri kockáztatni), és Prukner Lászlót, a Fradi, Sisa Tibort, a Kaposvár, valamint Aczél Zoltánt, a Haladás mesterét említi meg az esélyesek között.

Némi szkepticizmussal azt mondhatjuk, hogy hiszi a piszi: mindhárom edzőnek élő szerződése van, mindháromra igényt tart a klubja, és mindhármat ki kellene vásárolni, márpedig Szima Gábor tulajdonos nem a pénzszórás híve. Persze van az az összeg, amiért bármelyik szakember Debrecenbe költözne, ám nem tűnik valószínűnek, hogy ez a verzió válik valósággá.
A Cívishír korábban már megírta, hogy felmerülhet Csank János neve is, hiszen az egykori szövetségi kapitány annak idején, Herczeg András kinevezésekor jelölt volt a Loki kispadjára. A pletykák szerint akkor a piszkos anyagiak miatt nem sikerült tető alá hozni az egyetemre Debrecenben járt Csank cívisvárosi szerződését, ám ki tudja, azóta változhattak az álláspontok. Persze Csankra is érvényes, ami Pruknerre, Sisára és Aczélra: ki kell vásárolni, hiszen éppen a Zalaegerszeg csapatához köti szerződés.

Persze ezek csak találgatások, amelyekből van bőven: szóba került már Mészöly Géza, Véber György, Tomiszlav Szivics, Pajkos János, Kondás Elemér, Bozsik Péter, Várhidi Péter és Bölöni László neve is. Egy biztos: a DVSC vezetőinek már csak egy hetük van megtalálni azt az embert, aki tavasszal a Loki edzője lesz, hiszen január 3-án elvileg dönteni kell, tekintve, hogy 10-én kezdődik a felkészülés. Az idő tehát szorít: pláne, ha még egy másik magyar klubbal is tárgyalni kell…

Ahogy Szima Gábor látja

Mindeközben Szima Gábor, a debreceniek elnöke a klub hivatalos honlapjának, a dvsc.hu-nak elmondta, az edzőkeresés még tart. „Keressük a megfelelő szakembert a DVSC-TEVA szakmai stábjának élére. Természetesen számít a szakmai múlt. Számít a magyar nyelv ismerete, de nem kizáró ok, ha valaki nem tud magyarul, mivel az is elképzelhető, hogy olyan külföldi edző kerül a klubhoz, aki nem beszéli a nyelvünket. Fontos a benyomás a személyes és a telefonon történő beszélgetések során. Számít, hogy az eddigi csapatai milyen stílusban futballoztak, hogyan viselkedik a kispadon a kamerák előtt, hogyan nyilatkozik a médiának, és milyen információkat gyűjtünk vele kapcsolatban a korábbi munkahelyéről" – mondta Szima a kritériumokról.

A klubvezető elmondta: felvetődött a médiában Bölöni László neve, de a neves erdélyi tréner alkalmazását a költségvetés nem teszi lehetővé. Az itthon dolgozó, Szima által alkalmasnak tartott szakemberek – Sisa Tibor, Aczél Zoltán és Prukner László – közül az élő szerződéssel rendelkezőket nehéz lenne kivásárolni:

„Várhidi Péter mint szakkommentátor annyi negatívumot elmondott már a csapatunkról, sajnos sokszor indokolatlanul, hogy úgy gondolom, a közönség nem fogadná tárt karokkal. Természetesen ne gondolja senki, hogy Debrecenben a jogos kritikát nem fogadják el. A másik három szakembert alkalmasnak tartom arra, hogy leüljön a Loki kispadjára, ám mindháromnak csapata van. Kicsi az esélye, hogy bármelyikük is a DVSC edzője legyen, de nem tartom teljesen kizártnak" – mondta.

Szima Gábor jelezte: Herczeg András stábjából Bücs Zsolttól is elköszönnek, Mező József pedig valószínűleg az utánpótláscsapatoknál folytatja kapusedzőként.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Amerikai miniszter járt a Debreceni Egyetemen
Amerikai miniszter járt a Debreceni Egyetemen
Funkcionális élelmiszerek fejlesztéséről is szó esett.
Hirdetés
Hirdetés
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.