Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szép volt, jó volt, botrány is volt

| 2010. 09. 05. | 11:55:40
Hajdúszoboszló – Bernáth papa szerint a fia „kettétörte” volna az ellenfeleket, de az elveket nem szabad feladni, márpedig őket megsértették. Egy debreceni sikernek azért tapsolhatott a közönség a Papp László-emléktornán.
Szép volt, jó volt, botrány is volt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hat nemzet részvételével rendeztek kétnapos viadalt Hajdúszoboszlón, a strand területén, ahol egy medencében felállított szorítóban küzdöttek a légények, mégpedig a sportág tradícionális változatában, s nem bokszpólóban, tehát a erre az alkalomra a vizet leereszetették.

Csalódással vettük tudomásul még a rajt előtt, hogy szűkebb pátriánk két nagy egyénisége, a DVSC-s Kalucza Norbert (56 kg), illetve a DTE-színeit képviselő Bernáth István (+91 kg) nem húz kesztyíűt. Kalucza esete egyszerűbb, orvosi igazolással maradt távol a szorítótól, tudniillik fülgyulladással küszködik.

A félprofi világligában a kazah Astana csapatához szerződött óriás, Bernáth István (+91 kg) éppen a szabadságát tölti itthon, de amint azt a Cívishír megírta, égett a vágytól, hogy Szoboszlón bokszolhasson. A rajt előtt azonban váratlanul visszalépett, jókora meglepetést okozva mind a válogatott szakmai stábjának, mind pedig a szurkolóknak. Portálunknak az édesapa, idősebb Bernáth István elmondta, hogy fia debreceni edzője, Somlai Miklós nem kapott jegyet az eseményre a szervezőktől, noha „másoknak tucatjával osztogatták a belépőket”, s ezért döntöttek a visszalépés mellett. A Bernáth papa szerint a szoboszlói főszervező, Szántó József „vétózta meg” Somlai Miklós belépését a versenyre, s bár volt a zsebükben 1500 forint, elvből nem vettek neki a jegyet.

Így történt, hogy a két debreceni válogatott nem indult el Hajdúszoboszlón, de három DVSC-s fiatalember azért szerepelt. Egy győzelem, két vereség – ez a mérleg. Nagy Péter (75 kg) egy horvátot vert, Török János (60 kg) és Deél Szabolcs (81 kg) pedig németetktől kaptak ki. Örömteli, hogy a legkisebbeknél hajdúsámsoni siker született, mivel Ungvári István nem talált legyőzőre. Csapattársa, az első számú magyar könnyűsúlyú bokszoló, Varga Miklós ujjsérülés miatt nem indult.

– Igazán hangulatos verseny volt a szoboszlói, sok nézővel és rendkívül erős mezőnnyel. Én nem is láttam gyenge bokszolót és rossz meccset. A mieink megtették a magukét, a legnagyobb dicséret, hogy a szövetslégi kapitány, Kovács László és a szövetség elnöke, Csötönyi Sándor is elismerően szólt a három debreceni teljesítményéről. Török Jani a korábban Európa-bajnok Artur Schmittől csak szoros pontozással kapott ki, és a Dél Szabolcs meccs sem volt egyértelmű a német javára. Szép volt, jó volt, készülünk a jövő heti Berek-kupára – mondta a Cívishírnek Deél István, a DVSC vezetőedzője.

A Papp László-emlékversenyen a debreceni Nagy Péterén és a sámsoni Ungárién kívül még öt súlycsoportban nyertek a magyarok. A moszkvai Eb aranyérmese, Bacskai Balázs (69 kg) a csoportjának döntőjében magabiztosan verte német riválisát. Nyert még Nagy Krisztián (56), Szellő Imre (81) és Bernáth távollétében Bouquet Bence (+91) is.

Idősebb Bernáth István a Cívishírnek azt mondta, szupernehésúlyban olyanok indultak, akiket a fia „kettétört” volna a szorítóban.

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
A Covid alatt helyezték állami felügyelet alá.
Gazdaság
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.