Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szép volt, jó volt, botrány is volt

| 2010. 09. 05. | 11:55:40
Hajdúszoboszló – Bernáth papa szerint a fia „kettétörte” volna az ellenfeleket, de az elveket nem szabad feladni, márpedig őket megsértették. Egy debreceni sikernek azért tapsolhatott a közönség a Papp László-emléktornán.
Szép volt, jó volt, botrány is volt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hat nemzet részvételével rendeztek kétnapos viadalt Hajdúszoboszlón, a strand területén, ahol egy medencében felállított szorítóban küzdöttek a légények, mégpedig a sportág tradícionális változatában, s nem bokszpólóban, tehát a erre az alkalomra a vizet leereszetették.

Csalódással vettük tudomásul még a rajt előtt, hogy szűkebb pátriánk két nagy egyénisége, a DVSC-s Kalucza Norbert (56 kg), illetve a DTE-színeit képviselő Bernáth István (+91 kg) nem húz kesztyíűt. Kalucza esete egyszerűbb, orvosi igazolással maradt távol a szorítótól, tudniillik fülgyulladással küszködik.

A félprofi világligában a kazah Astana csapatához szerződött óriás, Bernáth István (+91 kg) éppen a szabadságát tölti itthon, de amint azt a Cívishír megírta, égett a vágytól, hogy Szoboszlón bokszolhasson. A rajt előtt azonban váratlanul visszalépett, jókora meglepetést okozva mind a válogatott szakmai stábjának, mind pedig a szurkolóknak. Portálunknak az édesapa, idősebb Bernáth István elmondta, hogy fia debreceni edzője, Somlai Miklós nem kapott jegyet az eseményre a szervezőktől, noha „másoknak tucatjával osztogatták a belépőket”, s ezért döntöttek a visszalépés mellett. A Bernáth papa szerint a szoboszlói főszervező, Szántó József „vétózta meg” Somlai Miklós belépését a versenyre, s bár volt a zsebükben 1500 forint, elvből nem vettek neki a jegyet.

Így történt, hogy a két debreceni válogatott nem indult el Hajdúszoboszlón, de három DVSC-s fiatalember azért szerepelt. Egy győzelem, két vereség – ez a mérleg. Nagy Péter (75 kg) egy horvátot vert, Török János (60 kg) és Deél Szabolcs (81 kg) pedig németetktől kaptak ki. Örömteli, hogy a legkisebbeknél hajdúsámsoni siker született, mivel Ungvári István nem talált legyőzőre. Csapattársa, az első számú magyar könnyűsúlyú bokszoló, Varga Miklós ujjsérülés miatt nem indult.

– Igazán hangulatos verseny volt a szoboszlói, sok nézővel és rendkívül erős mezőnnyel. Én nem is láttam gyenge bokszolót és rossz meccset. A mieink megtették a magukét, a legnagyobb dicséret, hogy a szövetslégi kapitány, Kovács László és a szövetség elnöke, Csötönyi Sándor is elismerően szólt a három debreceni teljesítményéről. Török Jani a korábban Európa-bajnok Artur Schmittől csak szoros pontozással kapott ki, és a Dél Szabolcs meccs sem volt egyértelmű a német javára. Szép volt, jó volt, készülünk a jövő heti Berek-kupára – mondta a Cívishírnek Deél István, a DVSC vezetőedzője.

A Papp László-emlékversenyen a debreceni Nagy Péterén és a sámsoni Ungárién kívül még öt súlycsoportban nyertek a magyarok. A moszkvai Eb aranyérmese, Bacskai Balázs (69 kg) a csoportjának döntőjében magabiztosan verte német riválisát. Nyert még Nagy Krisztián (56), Szellő Imre (81) és Bernáth távollétében Bouquet Bence (+91) is.

Idősebb Bernáth István a Cívishírnek azt mondta, szupernehésúlyban olyanok indultak, akiket a fia „kettétört” volna a szorítóban.

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés