Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahol boksz van, ott botrány is...

| 2010. 11. 22. | 14:03:57
Galánta – Varga Miklós összeverte az ellenfelét, mégis vesztett. A sámsoninak elege van az egészből, profinak akar állni. Mi az olvasóinkat kérdezzük, hogy van-e olyan sport, melyben többet csalnak a bírók, mint az ökölvívásban?
Ahol boksz van, ott botrány is...
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar válogatott a felvidéki Galántán találkozott Szlovákia legjobbjaival. A magyar csapatba négy hajdúsági is bekerült. Két győzelem, két vereség – ez a mérleg. Egy meccs különösen nagy port kavart a galántai sportcsarnokban. A sámsoni Varga Miklós Tomas Vanóval bokszolt, és a pontozóknál kikapott.

– Olyan volt, mintha a nemrég megrendezett Manny Pacquiao-Antonio Margarito profi meccsen a mexikóit hozták volna ki győztesnek – jellemezte a Tomas Mano-Varga Miklós mérkőzést a harangiboxing.hu-n Máté Attila, aki a helyszínen dühöngte végig a szlovákiai csapattalálkozó könnyűsúlyú csatáját. – Miki szenzációsan bokszolt, már a bemelegítésnél éreztem, remek formában van. A meccsen betörte Vano orrát, összeverte, erre 6:5-re kihozták a szlovákot győztesnek. Hogyan érhetett el hat pontot, amikor meg sem próbált hatszor ütni?! Szégyen volt a pontozás, még a hazai közönség is fütyült, a meccsen akkor éppen nem közreműködő szlovák bírók pedig odajöttek hozzám, s azt mondták, nem volt egy szinten a két bunyós. Miki szinte zsákolt Vanón, botrányos, hogy ilyen bíráskodás megtörténhet egy nemzetközi mérkőzésen. Nem tagadom, ökölvívómat mélyen érintette ez a vereség, elkeseredésében még olyat is mondott, hogy ilyen bíráskodás után hagyja a fenébe az amatőr bunyót, inkább a profik között próbálja ki magát. Mit várunk a világversenyeken, amikor egy ilyen csapattalálkozón sem bokszolhatunk normális bíráskodás mellett, a csarnokban pedig ott volt az AIBA végrehajtó bizottságába frissen beválasztott Csötönyi Sándor MÖSZ-elnök. Furcsa, hogy ezt megtehették a szeme láttára, kicsit komolyabb sportdiplomáciára lenne szükség. Teljesen el vagyok keseredve, úgy látszik, hiába nyújt Miki bármilyen jó teljesítményt, így is meg tudják veretni.

Máté Attilát az vigasztalhatja, hogy Ungvári István imponáló magabiztossággal diadalmaskodott.

A debreceni Nagy Péter (81 kg) a pontozás (16–7) alapján simán kikapott Tomás Hrabovecktől, ám elmondása szerint őt is erősen lepontozták, azaz nem érdemelt győzelmet.
– Amikor a mérkőzés után visszamentem a sarokba, Kovács László szövetségi kapitány azt mondta, megvan a meccs, de ugyanígy éreztem én is – emlékezett vissza a mérkőzésre Nagy Péter a dvscboxing.hu-n. – Csodálkoztam, hogy a szlovák fiú győzött, amikor pedig a könyvemben megnéztem a végeredményt, alig hittem a szememnek. A vereség ellenére megtiszteltetés volt számomra, hogy a felnőtt magyar válogatottban szerepelhettem, úgy éreztem, nem vallottam szégyent. Tudom, a jelenleg az USA-ban tartózkodó Szellő Imre helyén bokszoltam, de mindenesetre önbizalmat ad, hogy meghívtak a keretbe .

Nemzetközi csapattalálkozó:
Szlovákia-Magyarország 10-10

49 kg: Matus Zubko-Ungvári István 0-16
52 kg: René Rajkó-Kalucza Norbert 6-12
56 kg: Filip Barak-Nagy Krisztián 12-7
60 kg: Tomás Vano-Varga Miklós 6-5
64 kg: Matus Babiak-Káté Gyula 3-16
81 kg: Tomás Hraboveck-Nagy Péter 16-7
69 kg: Dávid Gazi-Bacskai Balázs Gazi feladta a 2. menetben
91 kg: Sandro Dirnfeld-Darmos József 14-5
75 kg: Marian Sisák-Harcsa Norbert 1-9
+91 kg: Stefan Sliz-Bouquet Bence 11-8

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jakab Péter pártja nem indulhat az EP-választáson
Jakab Péter pártja nem indulhat az EP-választáson
A Nemzeti Választási Iroda 400 ajánlást érvénytelenített.
Gazdaság
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Tervezhetik a debreceni óriás kamionparkolót
Az egyik cég négyszer annyit kért volna a munkáért, mint a nyertes.
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.