Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hol a fenében voltak a debreceniek?

| 2010. 10. 11. | 13:31:48
Debrecen – A győzelem mámorától megrészegülten telt el a vasárnap a Loki-szurkolók számára, a hétfői kijózanodás után azonban keresnünk kell a választ arra, hogy vajon miért nem volt telt ház a Főnixben szombaton este?
Hol a fenében voltak a debreceniek?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amint arra a tudósításban mérgesen utaltunk, a vártnál kevesebben látogattak ki a DVSC első Bajnokok Ligája mérkőzésére. Mi 3500-ra tippeltük a nézőszámot, és ebből a hivatalos információ – Gellén András klubtulajdonos blogja – szerint 2500 volt a fizető. Bár a csarnok mennyezete is beleremegett a szurkolástól, ami kétségtelenül megbénította az ellenfelet, a lelátó egyes részein az üres székek rontották az impozáns látványt, amit egyébként a Főnix és a szurkolósereg nyújt.

Hol a fenében voltak a debreceniek? – teszi fel a kérdést Gellén András, jegyezzük meg: joggal! A családos kézilabdabarátok távolmaradására az egyik érv a késői, 20.30-as kezdés lehet. Kisgyerekes szempontból ez nem éppen ideális, ami természetesen, nem a DVSC bűne, hanem a bombaerős magyar kézilabdáé, amennyiben bosszúsak lehetünk amiatt, hogy négy csapatunk is vitézkedik a BL-ben. Szombaton a Veszprém–Montpellier rangadót játszották „gyerekidőben”, a Lokinak így a férfi derbi utána akadt hely a Viasat3 programjában. A tévét nem okolhatjuk, éppen ellenkezőleg, az a csatorna, mely gagyi sorozatok és minősíthetetlenül gyenge hollywoodi filmek helyett szombaton magyar sporttal szórakoztat, minimum egy állami kitüntetést is megérdemel.

A pénz? Nos, a 2000 forintos jegyár több mint szurkolóbarát. Csak érzékeltetésül: szombaton Veszprémben 5300 forintért csurig megtelt a csarnok, de Perezék bevittek ötezer embert tavasszal a Barcelona ellen is, amikor 9000 ezer forintot kértek el egy belépőért. Mondhatni, persze, hogy a Veszprém, az más, de akkor nézzük, mi a helyzet a velünk együtt női fronton szereplő Győr házatáján. Görbiczéknél pont duplája a bérlet, azaz nem 5000, hanem 10000 forint a Bajnokok Ligája csoportkörének három meccsére, egy belépő ülőhelyre 5000 forint, állóhelyre pedig 3000 forint, és még megközelítőleg sem Főnix-szintű környezetbe szól, ami azért cseppet sem mellékes. Szóval a 2000 forintos debreceni jegyár minden tekintetben barátinak mondható.

Sajnos a pénz mindig beleköp a levesbe, ha főnixes rendezvényről beszélünk. A csarnok büféi nyugat-európai árszínvonalon kínálják a kelet-európai bérből élő szurkolónak a sört, a bort, a kólát, a ropogtatnivalót és minden mást, és ez finoman szólva sem korrekt. Szombaton este 450 forintért mértek egy korsó sört – tudjuk, mert vettünk néhányat fogcsikorgatva, utoljára –, s legközelebb még a szünetben is átrándulunk a Hódosba, vagy a Zöldfába, ahol iszunk félpénzért. Csak mi lesz a gyerekekkel és a nőkkel? Hűtőtáskával mégsem mehet az ember meccsre!

Pedig ennek a csapatnak a Főnix csarnok dukál! A miliője összehasonlíthatatlanul jobb, mint a Hódosé, és szombaton este kiderült, hogy a Főnixben is beleremeg a föld, amikor a Loki-tábor megszólal. Gellén András a lányokra bízta a döntést, hol legyen a következő meccs, a spanyolok elleni, és a lipcsei kirándulás után döntenek. Ha Főnix, akkor lusta Debrecen, mozdulj!

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Autók ütköztek Kabán
Autók ütköztek Kabán
Helyszínelnek a rendőrök.
Újabb okoszebrát telepítenek Debrecenben
Újabb okoszebrát telepítenek Debrecenben
A munkák nem befolyásolják a villamosközlekedést.
Gazdaság
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Utat újítanak fel és kátyúznak Konyáron
Hajdúhadházi cég végzi a munkát.
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
A legtöbb ingatlant Debrecenben hirdették meg
Felpörgött az ingatlanpiac Magyarországon az első negyedévben.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.