Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Loki megverette saját magát a Fradi-pályán

| 2010. 11. 03. | 21:21:06
Budapest - A DVSC sokáig nagyon jól játszott, és magabiztosan vezetett, a kezében volt a meccs, majd annyira rossz kézilabdára váltott, hogy azt már szenvedés volt nézni.
A Loki megverette saját magát a Fradi-pályán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megfogyva bár, de törve nem – így érkezett a Népligetbe a DVSC, mely Bogdanovic, Borbás és Mörtel, azaz három meghatározó embere nélkül állt ki a rangadón. Tudtuk, a mindenkinek többet kell vállalnia az eddigieknél, hogy babér teremjen.

Ennek szellemében kezdtek a debreceni lányok, és tíz perc után vezettek hárommal (3-6), majd néggyel, s ezt már nem nézhette tétlenül Elek Gábor. Tomori tartotta a meccsben a Ferencvárost, melyen első hat góljából ötöt jegyzett. Persze mire hatot lőtt a Fradi, addig a Loki tízet (19. p.: 6-10). Boldogságunk mégsem volt határtalan, mert a Loki-támadások kulcsfigurája, Bulath Anita a félidő hajrában másodszor is a kiállítás sorsára jutott, immár jogosan, mert az első nem volt az! A lényeg, hogy nagyon közel került a „kipontozódáshoz” a debreceniek válogatottja, és a maródiak listáját tekintve elvesztése kisebb tragédiával ért volna fel. Míg ezen morfondíroztunk, egy gólra feljött a Fradi (25. p.: 12-13), mert támadásban némi tanácstalanság ütötte fel a fejét a Lokinál. Ezúttal Köstner Vilmos kért időt, s osztotta ki a lányokat. A mester monológja után Bulath Anita mondta a társaknak s jól érthetően nekünk, tévénézőknek is, hogy „ha megvan a labda, akkor menjünk, mert fáradtak.” És a lányok mentek, 17-14-es előnyt kicsikarva a szünetre.

A veszélyeztetett Bulath továbbra is ellenállhatatlanul játszott, kár, hogy nem mindenki nőtt fel hozzá. A Loki a második félidő elején nagyot dobbanthatott volna, de elszórt néhány labdát, s ez felhozta a Fradit (35. p.: 17-19). Egyértelműen kizökkent a ritmusból a DVSC, mely támadásaiban gyakran még lövésig sem jutott el. A 42. percben érték utol a zöldek a piros-fehéreket (20-20), s ekkor úgy éreztük, hogy a hazaiak vannak lélektani fölényben. Főleg úgy, hogy a Dobrovits, Tájok játékvezetői duó is „szerette” a Ferencvárost. Bulath egyszer például a földön is toporzékolt, miután nem adtak hetest neki, dacára a nyilvánvaló szabálytalanságnak. A 39. percben már hárommal ment a Fradi, és a Sportklub riportere is kezdett nagyon boldog és lelkes lenni (24-21).

„Ennyire bután nem lehet játszani!” – mondta második időkérése alkalmával Köstner Vilmos, aki ekkor messze került attól, hogy edzői karrierje során először nyerjen a Fradi-csarnokban. A DVSC csak a hajrában tudott kimászni gödörből (55. perc: 28-24), de ez már túl késői feltámadásnak bizonyult. Kellettek ehhez a bírók is, akik mínusz kettőnél (58. p.: 28-26) nem adtak meg belemenés okán egy Hornyák-gólt. Akkor még talán lehetett volna keresnivalója a Lokinak...

Női kézilabda NB I., 9. forduló:
FTC-DVSC 28-27 (14-17)
Budapest, játékvezetők: Dobrovits, Tájok
FTC: Abramovics, Pastrovics, Andrási (kapusok) Balogh B. 1, Bari-Nagy, Dajka 2 (1), Deáki, Kovacsicz 2, Németh Cs., Szádvári, Szamoránsky A., Szamoránsky P. 2, Szarka 2, Szucsánszki 6 (2), Tomori 8 (1), Trufán 5. Vezetőedző: Elek Gábor
DVSC-KORVEX: Kiss É., Triffa, Pácz (kapusok), Bognár B. 1, Bulath 10 (3), Csáki 1, Dakos, Hornyák D. 4 (1), Juhász 3, Karalyos, Kazai, Siska, Slakta, Sopronyi 3, Szabó V. 1, Varsányi. Vezetőedző: Köstner Vilmos.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/4

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ötödikként ért célba a debreceni sprinter
Ötödikként ért célba a debreceni sprinter
Kozák Luca Olaszországban versenyzett.
Merénylet: egy író adott le öt lövést Robert Ficóra
Merénylet: egy író adott le öt lövést Robert Ficóra
A kormányfőt életveszélyes állapotban szállították kórházba.
Gazdaság
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.