Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Dunaújváros kipipálva, jöhet a Hypo!

| 2010. 10. 06. | 22:24:15
Dunaújváros – Ötven percig lerágtuk a körmünket az izgalomtól, aztán a végjáték olyan sima lett, mint az országút. A szombati BL-csata előtt jót tett a lelkünknek egy idegenbeli győzelem.
A Dunaújváros kipipálva, jöhet a Hypo!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első félidőben nem irigyeltük Köstner mestert, hiszen kis híján felrobbant a dühtől a kispadnál. Erre természetesen nyomós oka volt: a Loki gyenge játéka. Illetve nem is a gyenge a pontos kifejezés, hanem a szeleburdi. A lányaink ugyanis ámulatba ejtő gólokra és óvodás bakikra egyaránt képesek voltak. A debreceni szenvedés azzal kezdődött, hogy Bulathnak nagyon nem ment a játék, le is kapta a pályáról Köstner Vilmos (10. p.: 5–4). Sajnos a másik „tüzér”, Sopronyi Anett sem villogott, így átlövésből meglehetősen szerény teljesítményre tellett, szélső játékból még annyira se, csak az átlövőkkel, Szabóval és Borbással lehettük elégedettek (15. p.: 8–5). A hazaiaknál azonban Ferling, Radulovics, Balogh és Nagy Ivett is nagyon élt, s mivel védekezésben sem álltak a helyzet magaslatán a hajdúságiak, futniuk kellett az eredmény után (20. p: 10–9). A félidő finisében sikerült utolérni az ellenfelet, de Radulovics egy bombagóllal elvette még azt az apró örömöt is tőlünk, hogy legalább a szünetben ne álljunk vesztésre.

Bíztunk a jobb folytatásban, erre azt kaptuk, hogy a 35. percben elment négy góllal a Dunaújváros (21–17). Kis híján sokkot kaptunk, de rákapcsolt a Loki, és Slakta, Bogdanovic, illetve Borbás góljaival viszonylag hamar egyenlített (42. perc: 22–22). Láss csodát, két perc múlva Slakta góljával már vezetett a Debrecen! S milyen szép lett volna, ha az újvárosi nyitott védekezés ellen több ötlet pattan ki a debreceniek fejéből! Elképzelés hiányában azonban sokáig csak szenvedett a Lokomotív, és nagyon ritkán került helyzetbe, szerencsére Kiss Éva remekül védett, így tartani tudta az ikszes állást. Igencsak szoros végjáték elé nézünk – gondoltuk az 50. percben 26–25-nél. Bárcsak minden tévedésnek így örülnénk! A Loki védekezése feljavult, míg az újvárosiak elkészültek az erejükkel (55. p.: 26–31). Hiába a dicső múlt, Radulovics, Ferling és Balogh már nem mai „csirke”. Ráadásul a végén Bulath is magára talált, a Kiss-gárda sorsa ezzel megpecsételődött.

Összességében egy kiváló meccset láttunk, a hibákon rágódni pedig az edzők baja...

Női kézilabda NB I., 6. fprduló:
Dunaújváros–DVSC 29–33 (17–16)
500 néző, játékvezetők: Andorka, Hucker
Dunaújváros: Víg, Győri (kapusok), Balogh 2, Erdősi 1, Felső, Ferling 7 (4), Gera, Gáspár, Jókai, Nagy I. 5, Radulovics 5 (1), Sári 1, Takács D. 5, Takács L., Velky 1. Edző: Kiss Szilárd.
DVSC: Kiss É., Triffa (kapusok), Bogdanovics 6, Bognár B. 7 (4), Borbás 4, Bulath 4, Csáki 2, Dakos, Hornyák D., Juhász, Karalyos, Kazai 2, Pácz, Slakta 4, Sopronyi 1, Szabó V. 3. Vezetőedző: Köstner Vilmos.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 4/4

Mesterszemmel

Kiss Szilárd: – Benne volt, hogy legyőzzük a Debrecent. Volt a második félidőben három perc, amikor négy labdát eladtunk, azon ment el a meccs.
Köstner Vilmos: – Az a csapat, amelynek játékosai az egyéni érdekeket részesítik előnyben a csapatérdekkel szemben, bukásra van ítélve. Azért tudtunk ma nyerni, mert hosszabb a kispadunk. Rendkívül fegyelmezetlenek voltunk. Ezt még egyszer nem engedhetjük meg magunknak!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vámos Petra búcsúzik Debrecentől. Vajon győzelemmel?
Vámos Petra búcsúzik Debrecentől. Vajon győzelemmel?
Telt ház előtt rendezik meg a DVSC Győr elleni rangadóját a Hódosban.
Hirdetés
Hirdetés
Két debreceni születésű celeb is szerepel az RTL új kalandjátékában
Két debreceni születésű celeb is szerepel az RTL új kalandjátékában
A világ negyedik legnépszerűbb ilyen jellegű műsora.
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.