Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kikapott a Debrecen, mégis nyert

| 2015. 01. 27. | 21:58:10
Bebiztosította az ötödik helyét az alapszakaszban.
Kikapott a Debrecen, mégis nyert
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Hoki Klub azt az Újpestet fogadta a MOL-liga alapszakaszának 40. fordulójában, amely élet-halál harcot vív a rájátszásba kerülésért a Ferencvárossal. Ennek megfelelően rendkívül motiváltan hokiztak a lilák, de a debreceniek is, akiknek mindössze egy pont kellett ahhoz, hogy bebiztosítsák az ötödik helyet az alapszakaszban. Igazán élvezetes, kiegyenlített, kőkemény meccset láttunk, kár, hogy ezúttal a vártnál kevesebben, mintegy 300-an látogattak ki a Derék utcai jégcsarnokba.

A gólínséget az újpestiek törték meg a második harmad végén, de a harmadik elején rögtön egyenlíteni tudott a DHK. A két kapus kivédte a csatárok szemét, a kevés gól ellenére azonban igazán élvezetes csata zajlott a jégen. Miután a felek sem a rendes játékidőben, sem a ráadásban nem tudták döntésre vinni az ügyüket, büntetők következtek. A párbajban egyedül az újpesti Elomo volt eredményes, így a budapestiek vitték el a bónusz pontot, a DHK-nak pedig maradt egy, de az is sokat ér: a rájátszás ötödik helyét.

Két hazai meccs vár még a héten a debreceniekre, akik pénteken a Dunaújvárost, vasárnap, az alapszakasz finisén pedig a Miskolcot látják vendégül, azaz befolyásolhatják, mely gárda végez az alapszakasz élén, és élvezheti majd végig a pályaelőnyt a rájátszásban. Az biztos, hogy a debrecenieknek külön meccset vívnak az elődöntőbe kerülésért a Brassóval vagy az Érsekújvárral.

Mol-Liga, lapszakasz, 40. forduló:
Debreceni Hoki Klub – UTE 1:2 bü. (0:0, 0:1, 1:0, 0:0)
Debrecen, 300 néző. Vezette: Kincses, Németh (Soós, Muzsik)
DEBRECEN: Borogyin – Jemeljanov, Csíki, Ladányi , Hári, Könczei – Szadikov, Voronov, Berta, Kaszkov 1, Sijka – Tőkési, Prakab, Dancsfalvi, Szicsov (1), Vaszjunyin – Wéber, Okos, Barabás, Tőke (kapus).Edző: Jevgenyij Muhin
ÚJPEST: Pleszkán – Coleman, Durák, Kiss D., Tapio, Elomo – Lindgreen (1), Hegyi D., Dömötör, Csányi, Virág 1 – Zalavári, Garbacz, Reichter, Pichler Á., Turbucz (1) – Sommer, Hodos, Ágoston (kapus). Edző: Szilassy Zoltán
Kiállítások: 10, ill. 10 perc

Mesterszemmel

Jevgenyij Muhin: – Az 1-1-es végeredmény a két kapus teljesítményét dicséri. Az Újpest előtt le a kalappal, nagyon küzd a rájátszásért, és az most már vélhetően sikerülni is fog neki. Mi is motiváltan játszottunk egy remek ellenféllel szemben, mindenáron nyerni akartunk, de most mi jöttünk ki rosszabbul a hosszabbítás utáni lutriból.
Szilassy Zoltán: – Maximálisan elégedett vagyok, mert Debrecenben nagyon nehéz igazodni a körülményekhez, a megszokottnál kisebb méretű pályához, illetve a rendkívül okos edző által felkészített hazai csapathoz. Minden játékosomat dicsérem, de kiemelem Pleszkán kapust, aki egészen imponálóan védett. Öt pont az előnyünk a Ferencvároshoz képest, ami két fordulóval az alapszakasz vége előtt tetemesnek tűnik, de mi nem tekintjük annak, azaz a hátralévő két mérkőzésen is élet-halál harcot vívunk.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés