Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hivatalosan is kimondták: beszállunk a Kárpát-medencei buliba

| 2014. 03. 25. | 17:32:11
<p>Márpedig ha Debrecen valamibe belevág, akkor abban egy idő után a legjobb akar lenni – így Kósa.</p>
Hivatalosan is kimondták: beszállunk a Kárpát-medencei buliba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen indul a jégkorong MOL-ligában, még idén lesz Winter Classic a Nagyerdei Stadionnál, épül a második jégcsarnok, mert van rá igény – így foglalható össze a keddi sajtótájékoztató Kósa Lajos általi felvezetése.

A debreceni polgármester először is örömét fejezte ki, hogy végre valahára Debreceni is bekapcsolódik a három ország csapatait felvonultató Kárpát-medencei ligába, és szinte „fenyegetően” jegyezte meg a tájékoztatón jelen lévő Kovács Zoltánnak, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkárának, illetve Kerey Péternek, a MOL-liga elnökének, hogy ha Debrecen valamibe belevág, akkor abban egy idő után a legjobb akar lenni. Az első esztendő a tanulásé, hangsúlyozta Kósa, és az a cél, hogy a debreceni utánpótlásra épüljön a jövő csapata, mert „mi olyanok vagyunk, hogy a sajátjainkat szeretjük látni a pályán”. Kósa annak a reményének adott hangot, hogy néhány éven belül a derék utcai jégcsarnok előtt kint rekedt tömeg azt skandálja majd, hogy „Hol a stadion?”, és arra is lesz megoldás! Távlati cél – árulta el a polgármester –, hogy a nagyerdei műjégpálya helyén egy 3-4 ezres hokicsarnok épül, addig is lehet Winter Classicot rendezni a Nagyerdei Stadion északi részénél, ahová egyébként is nyitott jégpályát létesítenek.

Kovács Zoltán főtitkár üdvözölte a debreceni terveket, és reményét fejezte ki, hogy a cívisváros az egyik fellegvára lesz a magyar hokinak. Felhívta rá a figyelmet, hogy a MOL-liga egy komoly pontvadászat, komoly együttesekkel, komoly, százmillión túli költségvetésekkel, ahol csak az alapszakaszban ötven mérkőzést játszik egy csapat, és ebben a darálóban egy újonc gárdát érhetik kellemetlen meglepetések, azaz nagy vereségek. Ezek – Kovács szerint – nem szabad kedvét szegjék a debrecenieknek. Kósa Lajos erre közbevágott, és emlékeztette Kovács urat, hogy debreceniek kevesebb pénzből többre képesek, mint más nagyobb büdzséből, és példaként említette a labdarúgó NB I-et, ahol a Videoton háromszor több pénzből gazdálkodik, mint DVSC – legalábbis Kósa szerint –, mégis a Loki vezet hét ponttal. A polgármester szerint nem költik el az Isten pénzét a hokira, már csak azért sem, mert nincs náluk az Isten pénze.

Kerey Péter, a MOL-liga elnöke úgy vélte, a debreceniek is ráéreznek ennek a pontvadászatnak az ízére, és megemlítette, hogy a legutóbbi sorozat döntője zsúfolásig telt ház előtt zajlott Érsekújváron, illetve Brassóban, sokan be sem fértek a jégcsarnokba.

Mocsári Attila, a DHK elnöke a Cívishír érdeklődésére elmondta, 140-160 millió forintos költségvetést terveztek az első évre, a 2014/2015-ös szezonra. Ennek a felét már látják, és a pontos összeget majd akkor lehet kiszámolni, ha kialakul a keret – mondta a klub első elnöke, aki megerősítette, hogy debreceni játékosok mellé magyar és külföldi húzóembereket igazolnak. Mocsári elmondta még, hogy a klub költségvetése a városi támogatásból (30 millió forint), a saját bevételből és a szponzori pénzekből, illetve a TAO-pénzből áll össze, és úgy szeretnének nekivágni a szezonnak, hogy a költségvetés 80 százaléka a számlájukon van.

Vladimir Scseglov, a DHK orosz vezetőedzője felvázolta, a komoly képességű légiósok nem csak azért hasznosak, mert segítenek jó eredményt elérni, hanem azért is, mert tőlük rengeteget tanulhatnak a fiatalok. Scseglov szerint a MOL-ligával új lehetőséget nyílnak meg az utánpótláskorú játékosok számára, és hosszabb távon ebből tud majd profitálni a DHK.

BeA

A sajtótájékoztató után Kósa Lajos megmutatta a vendégeknek, hogyan épül a gyakorlópálya a Derék utcán:

Fotók: Cívishír

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Lezárt ügy: a debreceni rendőrök az ATM-nél csaptak le az ukrán csalóra
Lezárt ügy: a debreceni rendőrök az ATM-nél csaptak le az ukrán csalóra
Társa, Danylo Vinnik ellen jelenleg is körözés van érvényben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.