Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen sporttörténelmi napja elé

| 2014. 09. 17. | 16:47:16
Számolják a beléptetést, hatszáz ember után bezárják az ajtót!
Debrecen sporttörténelmi napja elé
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A MOL Liga-rajt apropóján még egyszer összehívta a sajtó képviselőit Mocsári Attila, a Debreceni Hokiklub elnöke, szó esett a felkészülésről, edzői értékelésről, a bajnoki szereplésre vonatkozó „jóslatokról”, továbbá a szurkolókat érintő gyakorlati tudnivalókról.

Fontossági sorrendben kezdjük utóbbival! A DHK pénteken este hat órától hazai pályán bemutatkozik a közép-kelet-európai jégkorong-bajnokságban, a MOL Ligában. Ellenfele az Újpest csapata lesz, amely új edzővel és jelentős erősítésekkel vág neki az új idényben, így minden bizonnyal kőkemény, kiegyenlített csatát láthatunk a tócóskerti jégcsarnokban

A bérletes mindig bejut!

A belépőjegy ezer forint, 14 év alatt 800 forintot kérnek el. Összesen 21 hazai bajnokit vív a DHK az alapszakaszban, azaz minden ellenfelét háromszor látja vendégül. Az alapszakaszra a klub bérletet is árul, a felnőtteknek 18 ezer, a gyerekeknek 13 ezer forintért. A bérletesek egészen biztosan bejutnak a csarnokba olyankor is, amikor kiteszik a „Megtelt” táblát. A csarnok befogadóképessége mindössze 650 fő, az idény során így minden bizonnyal lesz olyan meccs, amikor kulcsra zárják a bejárati ajtót, és sokan kint rekednek.

Az Újpest ellen is jó eséllyel lesz telt ház, pénteken déltől nyit a jégcsarnok pénztára, a hokifanatikusoknak érdemes előre megvenniük a jegyet, estig várni több mint kockázatos. A következő fordulótól elővételi lehetőség is lesz, jegyezte meg Mocsári Attila.

A 70 százalékos csapat

A felkészülésről Jevgenyij Muhin elmondta, nyolc mérkőzést játszottak, felemás sikerrel. Megjegyezte, hogy nulláról kezdték nyáron a csapatépítést, és jelenleg hetvenszázalékos állapotban lehetnek. Az orosz mester bízik benne, hogy meccsről meccsre jobban teljesítenek, elmondása szerint a fiatalok számára idő kell, amíg megszokják a gyorsabb tempót, mert még látszik rajtuk, hogy ilyen terhelést először szembesültek.

A szakmai igazgató

Ladányi Balázs csapatkapitány szerint a felkészülési mérkőzésekből messzemenő következtetéseket levonni nem szabad, majd a tétmérkőzéseken, teher alatt derül ki igazán, hogy milyen erőt képvisel a csapat. Ő egyébként alkalmasnak tartja ezt a gárdát arra, hogy bekerüljön a rájátszásba. Elmondta továbbá, hogy a legfontosabb mérkőzés rögtön az első, az Újpest elleni, hiszen egy újonnan formálódó társaságnak nagy lökést adhat egy sikert, de le is húzhatja egy esetleges vereség.

Érdeklődésünkre, hogy miért szakmai igazgatóként tüntették fel a sajtótájékoztatóban szóló meghívóban, elmondta, hogy a klubvezetés megbízásából a DHK minden tagja számára kész megosztani a két évtized alatt felhalmozott tudást és tapasztalatot, a legfiatalabb játékostól az utánpótlásedzőkig bárki bizalommal fordulhat hozzá. Ugyanakkor hangsúlyozta, számára az a legfontosabb, hogy játékosként erősítse a DHK-t.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés