Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen az orosz útra lépett

| 2014. 07. 24. | 13:21:11
A legjobbtól tanulni nem szégyen, márpedig sokat kell tanulni!
Debrecen az orosz útra lépett
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összeállt a csapat, a Debreceni HK újoncként megmérkőzik a MOL-ligában. Új orosz edző, hat orosz légiós, rutinos magyarok és reményteljes jövő előtt álló debreceni fiatalok alkotják a keretet - számolt be Mocsári Attila, a DHK első embere a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Az eseményen természetesen Debrecen jégkorongozó polgármestere, Kósa Lajos is tiszteletét tette, aki úgy fogalmazott, hogy a debreceni sport életében ez egy rendkívül fontos esztendő. A városi elöljáró emlékeztetett rá, hogy bár a DHK  sok nagyszerű győzelmet aratott és szorgosan gyűjtögette a bajnoki címeket a másodosztályban, a feltételek eddig nem voltak adottak a MOL-ligához.

"Most minden összeállt! A DHK-nak utánpótlásában több száz debreceni gyerek kergeti a korongot, tehát a dedbreceni hokinak immár nagy bázisa is van, most már nem csak jégcsarnokra, hanem gyakorló csarnokunkra is büszkék lehetünk, a város pedig teljes mellszélességgel a csapat mellett áll" - foglalta össze Kósa.

Az új orosz vezetőedző, a játékosként a szovjet, majd az orosz első osztályban szereplő, edzőként a KHL-ben is tevékenykedő Jevgenyij Muhin rövid bemutatkozás után elárulta, sokáig gondolkodott, mielőtt elfogadta a debreceniek ajánlatát. Végül azért mondott igen, mert hallott a magyar jégkorong dinamikus fejlődéséről, és nemes feladatnak érzi azt, hogy ehhez ő is hozzátegye a szakmai tudását.


Jevgenyij Muhin

Mocsári Attila klubelnök kifejtette, hogy a DHK korábban is az orosz iskola mellett kötelezte el magát, az új klubvezetés pedig ezt megerősítette, hiszen meggyőződésük, hogy új színt visznek ezzel a magyar hokiba. Mocsári szerint eddig a magyar élcsapatok észak-amerikai, illetve skandináv vonal mentén próbáltak előre jutni, míg Debrecen a technikásabb, látványosabb hokit játszó orosz jégkorong képviselőitől akarja tanulni a sportág csínját-bínját.

Az első MOL-ligás esztendőben ne legyenek vérmes reményeik! – ezt Kósa és Mocsári egyaránt hangsúlyozta. A polgármester szerint azért három év múlva már a MOL-liga végső sikerére is esélyes csapatot szeretne látni, mert Debrecenben mindig a csúcsot illik megcélozni, fogalmazott.

Ez az esztendő tehát a tapasztalatszerzés éve lesz, és örömteli, hogy az oroszok mellett helyi fiatalok is jégre lépnek. Egyikük, Könczei Áron az első, aki debreceni születésűként a felnőtt magyar válogatottságig vitte, igaz, nem tétmérkőzésen, de felkészülési találkozón már magára ölthette a címeres mezt.

Magyar válogatottság tekintetében egyébként máris jól áll a DHK! Ladányi Balázs 227-re, Tőkési Lajos 170-re, Artyom Vaszjunyin pedig 49-re lehet büszke.

A Cívishír azon kérdésére, hogy mekkora a csapat költségvetése, és ebből hány forint áll máris rendelkezésére, Mocsári Attila úgy nyilatkozott, hogy a város „ajándéka” (30 millió forint) mellett szponzori támogatások, a TAO-kedvezmény és reklámtevékenység révén összejön a mintegy 150 millió forintos büdzsé.

A MOL-liga szeptember 19-én, pénteken kezdődik, a DHK hazai pályán kezd az Újpest ellen. Addig is láthatjuk edzőmeccsen az új DHK-t, de Mocsári Attila pontos időponttal még nem tudott szolgálni, ugyanis még nem állt össze a felkészülési menetrend.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Miskolc az egyetlen nagyváros, ahol biztosan új polgármester lesz
Mégpedig az egyetlen százezer fősnél nagyobb város.
Gazdaság
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.