Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hoki OB I. közelebb van, mint gondolnánk?

| 2010. 03. 22. | 15:08:31
Debrecen – Furcsa, hogy nincs élvonalbeli hokicsapata annak a városnak, melynek a polgármestere amatőr jégkorongozó. 2011-ben talán eljön a mennyország. A klubelnök meglepetéssel szolgált a Cívishírnek!
A hoki OB I. közelebb van, mint gondolnánk?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Cívishír Korcsinszky Györgytől, a Debreceni Hokiklub elnökétől várt választ a címben megfogalmazott kérdésünkre, illetve arra szakmai véleménye, hogy bár a DHK kiváló képességű játékosokat vonultat fel, szépen, lassan megöregedett. Ennek György József, a gárda játékosedzője hangot is adott az elvesztett bajnoki elődöntő után, alapos fiatalításra buzdítva a klub vezetését.

– Egyformán gondolkodunk György Jóskával, mert a klub vezetésének már évek óta az a törekvése, hogy folyamatosan saját nevelésű fiatalokat épít be a csapatba. Ebben a bajnokságban is több ifjú titánt dobtunk a mély vízbe, és elégedetten szólhatok a teljesítményükről, megállták a helyüket. Az igaz, hogy vannak idősebb játékosaink, de azért még mindig ők a nyerő embereink, hogy más ne mondjak, az 50 éves Igor Razov két gólt lőtt a hétvégi bronzmérkőzésen – reagált Korcsinszky György.

Örömmel hallottuk a Debreceni Hokiklub első emberétől, hogy az OB I-es szereplés közelebb van, mint azt a szurkolók gondolnák, a következő OB I/B-s bajnokság ugyanis az élvonalra való felkészülés jegyében telik.

– Egyet tudomásul kell venni, csak úgy van értelme az élvonalban szerepelni, ha saját nevelésű vagy erős debreceni kötődésű játékosokra épül a csapat, és nem a pofozógép leszünk a bajnokságban, mert csak így van esélyünk arra, hogy mind a város, mind pedig szponzorok mögénk állnak – mondta az elnök (a képen). – Az egyetemmel való megállapodásunk is arra vonatkozik, hogy Debrecenbe csábítsunk tanulni és hokizni vágyó fiatalokat, csak éppen nehéz olyan játékosokat találni, aki mind a kettőt komoly szinten tudja és akarja űzni. A következő tanévtől három fiatalt iskolázunk be, ez már szinte biztos, csak neveket még nem mondhatok. Szóval építjük a jövő OB I-es csapatát, reméljük, sikerrel járunk.
 
A klubelnök azt is elmondta, hogy számára nem ér fel csalódással a bajnoki bronzérem, mert egy hosszú alapszakasz után egy kétnapos torna döntötte el a helyezések sorsát, ami szokatlan és igazságtalan, mert nem ad reális képet az erőviszonyokról. Arra utalt, hogy az a Szeged lett a bajnok, mely hat pontot gyűjtött az alapszakaszban, míg a DHK 25 ponttal nyert meg, az elődöntőben pedig a pillanatnyi forma döntött.
 
– Egy hónapon belül kidolgozzuk a következő bajnokság stratégiáját, egyenként leülünk a játékosokkal, és megbeszéljük, hogyan tovább. György Józsefnek nem kell izgulnia, mert a fiatalítás jegyében vágunk neki a következő évadnak is. A jégkorong a glóbusz északi féltekéjén az első három legnépszerűbb sportágak közé tartozik, van benne fantázia – fejtette ki legvégül a törekvéseik létjogosultságát Korcsinszky György.

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.