Legyen a Cívishír a kezdőlapom! |  Kedvencekhez adom |  RSS 

Civishir.hu

Viola
2014.12.19.
Receptmustra a Cívishírrel: rántott sajt – okosan
Nyomtatható verzió Cikk küldése e-mailben Üzenet a szerkesztőnek
2011-11-23 08:51
10 hozzászólás

Debrecen – Megváltás rántott sajthoz: fele annyi munka, és soha többé nem folyik szét sütés közben az étel. A szép küllemű korongok akár köretként, feltétként is szervírozhatók. Nyerjen Ön is karácsonyi ajándékot receptjével!

Receptmustra a Cívishírrel: rántott sajt – okosan
Rántott sajt (Fotó: Magánarchívum)
hirdetés

Tisztelt Szerkesztőség! Bár családunkban az egyik legközkedveltebb étel a rántott sajt, csak hosszú kísérletezés és évszázadnyinak tűnő mosogatás, odaégett darabok kapirgálása után sikerült rájönnöm a titok nyitjára. Hogy ne folyjon szét a sajt, én is kétszer paníroztam éveken át, ahogy a tévés főzőműsorokban javasolják, de ez túl időigényesnek tűnt, és mondjuk meg őszintén: ráuntam. Egy nyaralás alkalmával egy kedves házaspár javasolta a következő eljárást, amit azóta is előszeretettel alkalmazok, és sajnálom utólag, hogy nem jöttem rá korábban, pedig pofonegyszerű. Valójában nem ünnepi étel, de olyan mutatósak a kész korongok, hogy húsok mellé nyugodtan föl lehet tálalni, de feltétnek sem utolsó.

A kemény sajtot lereszelem akár nagy, akár kisebb lyukú reszelőn. Egyetlen egy tojást verek fel. Ebbe sok sajtot keverek, hogy egy nagyon szilárd massza álljon össze. Tehát ne sajtos tojás, hanem tojásos sajt képződjön! Egy-egy evőkanálnyit kiemelve kicsit formázom, és beledobom a zsemlemorzsába. Mehet a forró olajba, mindkét oldalát pirosra sütjük. nem fog szétfolyni! Fogyasszák egészséggel!

Nagy Istvánné, Debrecen

Küldjön Ön is receptet december 20-ig a következő címre: szerkesztoseg@civishir.hu

Ajándékok

• 10 ezer forint értékű ajándékcsomag az Eszti Parfüméria jóvoltából. (Eszti Parfüméria, Debrecen, Piac u. 39.)
• 26 ezer 900 forint értékű 1 havi ingyenes tagság a Curves női fitneszterembe. Korlátlan felhasználhatóság, alkalmanként 30 perces edzés. Tartalmazza a fittségi állapot felmérést, személyi edzőt és a szolgáltatási díjat. (Curves, Debrecen, Csapó u. 30., (Fórum, P3)
• 20 szeletes kívánságtorta a Vajas cukrászda felajánlásával (Vajas Cukrászda, Debrecen, Gábor Áron u. 73., 52/445-428)
• 60 perces bérlet a Sunland Szolárium jóvoltából (Debrecen, Bem tér 10.)
• Könyvcsomag – a Cívishír ajándéka

Címkék: recept, karácsony, Cívishír,

Kapcsolódó cikkek:

Feliratkozás hírlevélre
civishir.hu  
hirdetés
 
 
Share |

Hozzászólás a cikkhez Hozzászólás írásához kérjük, lépjen be!
Név:
Hozzászólás szövege:
A hozzászólás elküldéséhez, kérem, írja be a képen látható karaktereket!

A felhasználási szabályzatba ütköző hozzászólásokat szerkesztőségünk bármikor törölheti.


  db-ii írta 2011-12-08 07:45:39  
Na, tegnap ez volt a vacsi. Finomabb, gyorsabb (jóval) és egyszerűbb is, mint a hagyományos változat.Köszi!!!



  flakon írta 2011-11-29 13:49:47  
Kipróbáltam, működik, köszönjük!



  fikatúra írta 2011-11-26 18:09:48  
A jövőben egyre több ünnepi asztalara fog ez kerülni:( Egyébként rengeteg bonyolult kajánál finomabb a kolbászzsíros,lilahagymás pirítóskenyér.
"Szakács"! A fakanál és a serpenyő nem kard meg pajzs. A kulinária művészet nem háború,testvérem.



  szakács írta 2011-11-26 15:57:54  
Az én tapasztalatom szerint az ilyen nagypofájú "fikatúrák" nem tudják megkülönböztetni a fakanalat a serpenyőtől.



  szerkesztő írta 2011-11-26 14:34:12  
Alávaló dolog alábecsülni mások igyekezetét. Egyébként természetesen, ha nálatok az kerül az ünnepi asztalra.



  fikatúra írta 2011-11-26 13:33:15  
Akkor én is beküldhetem a zsíroskenyér-receptemet?



  szerkesztő írta 2011-11-26 12:54:28  
Kedves fikatúra! Ez kitétel is volt.



  fikatúra írta 2011-11-26 12:47:44  
Hát nem a kőprofi konyhatündérk küldözgetik be a receptjeiket:)



  debreceni írta 2011-11-23 12:14:11  
Kedves Nagy Istvánné!Ez az ötlet valóban pofonegyszerű, de nekem sem jutott eszembe, pedig nagy ránottsajt-rajongók vagyunk.Kipróbálom, köszönöm!



  julia írta 2011-11-23 11:46:13  
Nem folyik az szét!tojás zsemlemorzsa és még egyszer!Lehet hogy babrás de nagyon guszta!Sokat csinálom de így a legjobb!És persze trapistából:)



Vissza az oldal tetejére