Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 400 diák pattogtatta a labdát Debrecenben

MTI | 2024. 05. 18. | 16:51:27
A gyerekekhez az államtitkár és a polgármester is csatlakozott.
Több mint 400 diák pattogtatta a labdát Debrecenben
A 3x3-as kosárlabda remekül illeszkedik a Sportoló Nemzet Programba (Fotó: Papp László Facebook-oldala)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint a 3x3-as kosárlabda remekül illeszkedik a nyolc hónappal ezelőtt életre hívott Sportoló Nemzet Programba. Schmidt Ádám a Debrecenben zajló 3x3-as olimpiai selejtező kapcsán vett részt a programot hirdető sportrendezvényen az Oláh Gábor utcai Sportcentrumban május 18-án. "Jó látni, hogy egyre több városban vannak olyan kültéri pályák, amelyeket feltétel nélkül bárki használhat" – nyilatkozta az MTI-nek. "A 3x3-hoz kevesebb ember kell, és a sportfelszerelésen kívül csak egy labda szükséges a játékhoz. Fontos, hogy a gyerekek a szabadidejükben azt a közösségi sportot válasszák, amely a szívükhöz a legközelebb áll, jelesül akár a kültéri kosárlabdát. Olimpiai sportágról beszélünk, de a Sportoló Nemzet Programnak nem az az elsődleges küldetése, hogy megtaláljuk a 3x3-as válogatott utánpótlását, hanem az, hogy a fiatalok szombat délelőtt ne a fotelben ülve nézzék a sorozatokat, hanem inkább sportoljanak a szabad ég alatt" – fejtette ki.

Az államtitkár kiemelte, hogy a versenysport és a szabadidősport kéz a kézben jár, hiszen minél több ember választja a sportot a szabadidő eltöltésére, a szakembereknek annál nagyobb merítési lehetőségük lesz.

Hozzátette, ez ennek a programnak a hozzáadott értéke, de a fő feladat az, hogy minden gyermekkel értessék meg, hogy bármilyen célokat fogalmaznak meg a saját életüket illetően, ha a sportra is szánnak időt, azzal nem kevesebbek, hanem többek lesznek. Elsajátíthatják a fegyelmet, kitartást, és megtanulhatnak közösségben egymásért harcolni. "Az elmúlt hónapokban sok városban, sok rendezvényen hirdettük ezt a programot. Erre a munkára folyamatosan, éveken át szükség van, és mostanáig mintegy 11 ezer gyermeket sikerült bevonni, közben együttműködési megállapodást kötöttünk a Sportegyesületek Országos Szövetségével is" – jelentette ki Schmidt Ádám.    

Báder Márton, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke azzal kezdte, hogy a 3x3-as játék önálló szakággá és igazi húzóágazattá nőtte ki magát a sportágon belül. "A 3x3 nagy előnye a hagyományos kosárlabdával szemben, hogy utcán, bárki által játszható, és az ilyen rendezvények hozzásegítenek ahhoz, hogy még többen kipróbálják. A 3x3 a sport jellege mellett ráadásul egy jó buli, szól a zene, és szabad levegőn mozog az ember" – mondta a 98-szoros válogatott exjátékos, kiemelve, hogy noha a debreceni olimpiai selejtezőn profik szerepelnek, a félpályás kosárlabda hobbisportként is rendkívül hasznos.    

A 3x3-as olimpiai selejtező idején a Sportoló Nemzet Program keretében az MKOSZ és a sportállamtitkárság háttérszervezete, a Nemzeti Sportügynökség szervezésben szombaton több mint 400 debreceni és környékbeli diák vett részt kosárlabda-specifikus aktivitásokban, az alsó tagozatosoktól az egyetemistákig. A 10 éven aluliak számára sorverseny, míg a 10-12 év közöttieknek a Sportoló Nemzet Mini Kupa keretében kosártornára került sor. Az U14-U16-U23-as korosztályokban rendezték meg a Sportoló Nemzet 3x3 Kupát, amelyen négy debreceni sportszervezet utánpótláscsapatai vettek részt.

A program során a csapatokhoz csatlakozott Schmidt Ádám mellett Papp László polgármester és Széles Diána alpolgármester, Báder Márton MKOSZ-elnök, továbbá a korábbi válogatott klasszis Károlyi Andrea. A legjobban teljesítő csapatok vasárnap a 3x3-as olimpiai selejtezőn vehetik át a győztesnek járó jutalmat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán: minden, a Fidesz-KDNP-re leadott szavazat kettőt ér
Orbán: minden, a Fidesz-KDNP-re leadott szavazat kettőt ér
A miniszterelnök beszédet mondott a Békemeneten.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nemzetgazdasági Minisztérium: 2024-ben 5-6 százalékkal nőhet a reálbér
Tavaly a béremelkedés inkluzív módon valósult meg, hiszen az alacsonyabb keresetűek bére nagyobb ütemben növekedett.
Végre! Elkezdenék a Margit téri uszoda felújítását
Sok a munka. Kiírták a pályázatot.
Földutak kaphatnak aszfaltot Vámospércsen
Várják a kivitelezők jelentkezését.
Munkagépek a Tócóskertben; valamit muszáj lesz kezdeni a leromlott parkolóházzal
Június végére elkészül a szervizút részbeni megújítása.
Egyre több a külföldi vendég Debrecenben
Kijöttek az április adatok.
Támogatott tartalom
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.