Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rossz kezdés sokba került a debrecenieknek

deac.hu | 2024. 02. 04. | 09:22:27
Kikaptak a DEAC kosarasai.
A rossz kezdés sokba került a debrecenieknek
Az első félidő katasztrófa volt (Fotó: DEAC)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétpontos vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 19. fordulójában, február 3-án Kaposváron. Az első félidőben csapnivalóan védekező cívisvárosiak az utolsó percekben kis híján ledolgozták 17 pontos hátrányukat, de a végjátékban a somogyiak koncentráltak jobban, így megérdemelt győzelmet arattak.

A legutóbbi három idegenbeli mérkőzését megnyerő DEAC a közelmúltban egyre jobb formába lendülő Kaposvár otthonába látogatott. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést két perc elteltével már 6-0-s előnyre tettek szert. Edwin és Drenovac révén a hajdúságiak is megkezdték a pontgyártást, de a hatalmas lendülettel kosárlabdázó somogyiak Abell és Jackson vezetésével a negyed feléhez érkezve kétszámjegyűre növelték előnyüket (18-8). Hiába kért időt Andjelko Mandics Jackson hatalmas zsákolása és Koprivica ziccere után tovább nyílt az olló. A negyed hajrájában sem működött a debreceni védelem, így hiába talált be Neuwirth kintről, majd Williamson az utolsó másodpercben középtávolról, tíz perc játék után 29-18-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

Alacsony szerkezetre váltottak a cívisvárosiak, de így sem sikerült lelassítani a vendéglátókat, újabb három perc elteltével Puska leindítása után második időkérését is kénytelen volt kikérni a szakmai stáb (36-22). Ezt követően sem változott a játék képe, Williamson tempója után Halmai dobott ziccert senkitől sem zavartatva, majd Abell volt pontos a hárompontos vonalon túlról, mellyel kialakult az addigi legnagyobb különbség (41-24). Egy 6-0-s periódussal rendezte a sorokat a DEAC, de tízen belülre már nem sikerült kerülni köszönhetően az eladott labdáknak és a gyermeteg védelmi hibáknak. A félidőt ugyan Hőgye hármasa zárta, de így is 50-39-es hazai vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a felek.

Eleinte a fordulás után sem a védekezésről szólt a játék, felválva estek a kosarak.

A DEAC törte meg hamarabb a sormintát, Buljevic zsákolása után Mócsán süllyesztett el egy triplát, ezzel hosszú idő után egyszámjegyűre olvadt a differencia (56-49). Érezhetően jóval keményebbé vált a debreceni védelem, viszont a dobások továbbra sem ültek a megszokott módon, így a Kaposvár büntetőkkel tartotta előnyét. A játékrész hajrájában megint elkapta a fonalat a házigazda, Eaddy és Abell dupláinak köszönhetően pedig ismét tíz volt közte.

A záró felvonást Williamson kettő plusz egyes akciója indította, majd Szőke volt eredményes a sarokból. Tadics és Drenovac duplái után a szerb irányító kintről is betalált, de az összes felzárkózási kísérletre érkezett egy hazai válasz, így hat perccel a vége előtt még mindig tíz volt közte (78-68). Abell triplájával elúszni látszott a hajó, de nem adta fel a DEAC, Buljevic hatékony palánk alatti játékának köszönhetően három perccel az órán ismét éledezni kezdtek a debreceni remények (81-76). Eady hármasa után Williamson talált be kintről, Buljevic zsákolását követően pedig ismét látótávolságon belülre kerültek a hajdúságiak (84-81). A horvát center ziccere után már csak egy volt közte, ám Krnjajski lélektanilag a legrosszabbkor szerezte meg első hárompontosát (87-83). Drenovac kettese után a kaposváriak irányítója higgadt maradt a vonalon, innen pedig már nem volt visszaút, a hazaiak 92-85 arányban megnyerték a mérkőzést.

Mivel az azonos mérleggel álló Szolnok és Sopron is vereséget szenvedett a fordulóban, ezért a DEAC továbbra is tartja negyedik helyét a tabellán, de az elképesztően sűrű mezőnynek köszönhetően még sokba kerülhet a késői ébredés Mócsánék számára.

Kométa Kaposvári KK – DEAC 92-85 (29-18, 21-21, 18-19, 24-27)
Kaposvár: Krnjajski 8/3, ABELL 31/6, Szőke 5/3, JACKSON 15/6, Jean-Maria 7 csere: Koprivica 6, EADDY 14/6, Puska 2, Halmai 4.
DEAC: Edwin 11/3, Hőgye 3/3, Drenovac 13, WILLIAMSON 20/3, BULJEVIC 19 csere: Mócsán 9/3, Tadics 7/3, Neuwirth 3/3.

Mesterszemmel

Andjelko Mandics: Most is beigazolódott, hogy húsz perc kosárlabda nem mindig elég a győzelemhez. Az első félidő katasztrófa volt, az, hogy csak tizenegy pont volt a nagyszünetben, az ránk nézve volt hízelgő, a rossz egy-egy védekezésünk mellett nagyon sok támadó lepattanót engedélyeztünk az ellenfelünknek. A fordulás sokkal jobban játszottunk, de a felzárkózás sokat kivett belőlünk, és amikor meg kellett volna fordítani a meccsett, akkor megállt a tudomány.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Két autó ütközött a forgalmas debreceni úton
Két autó ütközött a forgalmas debreceni úton
A kereszteződésben történt a baleset.
Hirdetés
Devizahitelesek: a Jobbik szerint a kormány „lepaktált” a bankokkal
Devizahitelesek: a Jobbik szerint a kormány „lepaktált” a bankokkal
A kabinetnek biztosítania kellene az elsétálás jogát – mondják.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!