Legyen a Cívishír a kezdőlapom! |  Kedvencekhez adom |  RSS 

Civishir.hu

Adél
2015.01.29.
Tüntetés: Hajdúhadházról jelentjük
Nyomtatható verzió Cikk küldése e-mailben Üzenet a szerkesztőnek
2011-04-17 16:46
28 hozzászólás

Hajdúhadház Akkor lesz szép világ Magyarországon, amikor a Jobbik fog kormányozni - mondta Vona Gábor a hajdúhadházi demostráción. Helyszíni tudósítás!

Tüntetés: Hajdúhadházról jelentjük
A tömeg
hirdetés

Forgalomkorlátozás, terelés, az áteresztő pontokat egymás mellett kedélyesen biztosító rendőr és a Szebb Jövőért polgárőre. Alig 30 perccel a hajdúhadházi tüntetés kezdete előtt a vásártéren már készen áll a pulpitus, nagyjából 200 fő lehet a helyszínen; a rendőrök még mindig többen vannak, mint a járókelők. A városban járőröző egyesület szimpatizánsai a megye minden szegletéből, de távolabbról is eljöttek. Táblát tartanak Földes, Tetétlen, Szakoly, Kaba, Sarkad, Püspökladány, Nyírmihálydi és Hajdúnánás felirattal is.

Béres László is jelen van

A rendőrök a környék minden pontját ellenőrzés alatt tartják, a környező utcák tömve vannak készenlétissel, ők azonban egyelőre nem mozdulnak a buszokból, távolról követik az eseményeket. Egy csapat tüntető gyalogosan érkezett, kezükben Árpád-sávos és jobbikos zászló, őket tapssal és a szokásos Szebb jövőt! köszöntéssel üdvözölték a többiek.

A mai ugyan zárórendezvénynek minősül, a polgárőrség tagjai nem vonulnak ki végleg – tudta meg a Cívishír tudósítója a helyszínen, körülbelül egy hétig maradnak és kiemelt járőrszolgálatot látnak el, ami azt jelenti, hogy csökkentett létszámmal, de jelen lesznek a településen. A demonstráció helyszínén jelen van Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő, Béres László korábbi polgármester, Varanyi Sándor jobbikos önkormányzati képviselő is. Rubi Gergely hadházi honatya, aki jelen pillanatban is megszakítás nélkül nyilatkozik, elmondta, még a francia AFP hírügynökség is kereste.

A roma sajtó is

A vásártér parkolója nagyjából megtelt, ám folyamatosan érkeznek a gyalogosok, nagyjából már 3 ezren vannak. Mindenki Vona Gábor beszédét várja. Képviselteti magát a roma sajtó is, hadházi cigány vezetőt azonban egyelőre nem látni. Először Rubi Gergely, Sneider Tamás (a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő), majd Vona Gábor szól a tömeghez.

"Nektek is, patkányok!"

Húsz perc késéssel kezdődött meg a demonstráció, melyet rögtön az elején apró incidens zavart meg. Rubi Gergely és a tömeg szokásos köszöntésváltása (Adjon az Isten - szebb jövőt!) után egy hang a tömegből kétszer is kiabálta: "Nektek is, patkányok, nektek is, köcsögök!" Rubi felszólította a rendezőket, hogy az illetőt emeljék ki a tömegből, és adják át a bekiabálót a rendőrőknek. Végül nem derült ki, ki volt az. Rubi megjegyezte, hogy ez egy békés demonstráció, nem tűrik a provokációt. (Vona később az emelvényen azt mondta, tájékozódott: Horváth Aladár embere volt.)

Rubi beszédében kiemelte: a Szebb Jövőért helyi szervezete nyolc hónapja lát el Hadházon járőrszolgálatot. Pintér Sándor felszólításával szemben, miszerint hagyják el a települést, szembeállította azt az ötezer aláírást, melyet az elmúlt héten gyűjtöttek. Állítása szerint ez az ötezer aláíró számos cigány és rendőr nevét is tartalmazza, a rendőrökét azonban kivették a listából, nehogy bajuk legyen a munkahelyükön. Rubi felhívta a rendőrök figyelmét a törvényre, miszerint a rendőrnek meg kell tagadni a parancsot, amennyiben az jogszerűtlen. Majd feltette a kérdést, hogy ha nincs szükség rájuk, akkor hogy történt meg az a településen, hogy a múlt héten még a templom perselyét is kifosztották?

"Magyar rendőr velünk van!"

A tömeg folyamatos bekiabálásokkal kommentálta a beszédeket, a rendőrségről szóló résznél azt skandálták: "Magyar rendőr velünk van!"

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke azzal kezdte beszédét: "nem tűrjük, hogy naponta magyar embereket gyilkoljanak meg cigány származású elkövetők."
Az egyik legnagyobb baj, hogy nem történt meg az elszámoltatás. Enélkül ez az ország nem fog felvirágozni-folytatta. Az országot 20 év alatt szétlopták, elprivatizálták. (Beszéde alatt Orbán Viktor vagy Gyurcsány Ferenc nevének említésekor mindannyiszor fújolt a tömeg.)

Vona Gábor sem hagyhatta Pintér Sándor "akcióját" szó nélkül: "Mi nem jószántunkból megyünk a különböző településekre, hanem idehív a kötelességünk. Győzött az igazság Hajdúhadházon, ez a hét Pintér számára fekete hét lesz. A belügyminiszternek ide kellett volna jönnie, s szemébe kellett volna néznie néhány magyar embernek. A rendvédelmi szervek tegnapi demonstrációja kapcsán megjegyezte: azok között sincs rend, akinek a rendet kéne fenntartani.

"Akkor lesz jó világ, ha a Jobbik fog kormányozni" - mondta Vona. "A magyar rendőrség a magyar embereket, a magyar tulajdont védje. A tisztességes cigányság álljon elő, mert a Jobbik nem cigányellenes, nem a cigányságra haragszik, hanem a bűnöző cigányokra. Tisztességes cigány vezetőknek a cigánysoron azt kellene mondania, így nem viselkedhettek, mert a magyar emberek befogadtak bennetek. A Jobbiknak az a célja, hogy elérje: mindenki csak annyi gyereket vállaljon, amennyit el is tud tartani" - mondta a Jobbik első embere. A cigány fiatalok előtt szavai szerint jelenleg három út áll: a bűnözés, a segélyekből élés, és a megélhetési gyerekgyártás. A Jobbik mind a hármat le akarja zárni. Végezetül hazaárulónak nevezte azokat a fideszes és KDNP-s képviselőket, akik a héten a parlmanetben nem szavazták meg a földvásárlásról szóló törvényt (csak magyarok juthassanak magyar földhöz) azzal az indokkal, hogy akkor ki kellene lépnünk az EU-ból. Vona válasza: akkor lépjünk ki!

A demonstráció végén rengetegen maradtak a helyszínen, hogy aláírásokkal fejezzék ki szimpátiájukat a Szebb Jövőért Egyesület iránt, és szignójukkal egyúttal annak adnak nyomatékot, hogy a polgárőröknek maradniuk kell a településen.

Címkék: Hajdúhadház,

Kapcsolódó cikkek:

Feliratkozás hírlevélre

A hírhez kapcsolódó galéria:  
 
civishir.hu  
hirdetés
 
 
Share |

  vasutas írta 2011-04-18 18:52:34  
EZ AZ EGÉSZ A BÜDÖS LÁBÚ,BÜDÖSZ SZÁJÚ hitler és pintér cinikus magatartása.Őljétek egymást,egyébiránt őket kellene odaköltöztetni egy szíp kancigány családhoz!  re-toni pizzicato írta 2011-04-18 17:58:39  
Szerintem a kommentek 80%-át a szerkesztők írják! a stílust és a szóhasználatot nem lehet levedleni akárhogy akarják!  Ká Armando a csilagbol írta 2011-04-18 17:49:26  
Kötölöszköc Hunmanus??Nyugot lehec,hoty nekem Ő monta!!
Itűl a szonszéd celába.  hungarus írta 2011-04-18 17:21:44  
Félve szállok vitába veled,Armando,de azt,hogy "kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba"-nem Konfuciusz mondta,hanam Hérakleitosz:)  toni pizzicato írta 2011-04-18 12:11:54  
Emberek! Lucky azért ír napi rendszerességgel ide, mert szerintem ő is szerkesztő, vagy az egyik tulajdonos. Csak nem a Bereczki fivérek valamelyikéről van szó?  Ká Armando a csilagbol írta 2011-04-18 08:23:31  
Evaty tévetve Hunmanus.Már mostan is vanak 8-10 cikányok a felsöb iskolába.Luky te mek ne agogyál,a Kungfucicus fizologus is mekmonta,hoty kécer nem lépc ugyanaz fojoba. Etyépkét is már alkull a 2. Roma-i birondalom.
(Zárojelbe irom,azazér zavar kiscit,Lucy hoty nébszerüb vaty mit én.)  ébredj írta 2011-04-18 07:40:36  
Lucky!
Szerintem mielőtt napi rendszerességgel osztod itt az észt, kérlek győződj már meg róla személyesen, mi a helyzet az ország kisvárosaiban, falvaiban.
Ha gondolod elviszlek magammal egy kis körútra, érintjük Püspökladányt, Mátészalkát, Hajdúhadházat, Tiszavasvárit.(Tiszabőre még én sem merek bemenni, a 2000 lakosból papíron 200, valójában 20 a nem cigány) Kiraklak a cigánysor egyik végén, a másikon felveszlek.
Ha életben maradsz, akkor megnézzük a település más részein milyen körülmények között élnek a magyarok ugyanennyi, vagy kevesebb pénzből.(amiért becsülettel megdolgoztak, nem kapták a semmiért)
Én elhiszem, hogy a debreceni szép házadból nézve nem olyan szörnyű a helyzet. Az RTL Klub híradóból és az Indexből sem láthatod, olvashatod a valós helyzetet.
Ezért kérlek rá, mielőtt kioktatsz vidéken élő embereket, győződj meg az igazadról.  re-nem írta 2011-04-18 07:16:21  
\"A vásártér parkolója nagyjából megtelt, ám folyamatosan érkeznek a gyalogosok, nagyjából már 3 ezren vannak. Mindenki Vona Gábor beszédét várja.\"
A 200 a beszédek előtti helyzetre vonatkozik, nézd meg még egyszer.Bár igaza van a többieknek: nem ez a lényeg. éN ott voltam, folyamatosan jöttek-mentek az emberek, a kerítések mögül is sokan hallgatták.  Hadházi írta 2011-04-18 06:37:15  
Lucky!Legyen cigány a szomszédod és lopjon el mindent amíg odavagy dolgozni.Netán még ha apádat is félholtra vernék,te lennél a legnagyobb rasszista.Öleld át a cigányokat Köcsög  Okoska írta 2011-04-18 06:19:15  
Szomorúnak...Tudod az igazán szomorú az, hogy a 80 fölötti IQ-val rendelkezők arra használják az eszüket, hogy szétlopják az országot míg más dolgozik meg nyomorog.  vélemény írta 2011-04-18 01:13:16  
Nem a létszám a fontos, hanem az hogy valós a probléma.
Lehet hogy nem jó a jobbik fellépése, de a többi miért dugja a fejét homokba???  Nem voltam ott-nak írta 2011-04-18 01:08:18  
Mindenki annyit lát, amennyit akar. A valós tényeken nem változtat, azt csak elferdíteni lehet!!!

(Jó példa a "Szomorú" esete 21:03:37-kor: Ő pár száz emberről beszél, viszont olyan frenetikus képességekkel rendelkezik, hogy percek alatt - publikálásra készen - minősíteni tudta a résztvevők átlag-intelligenciájának a hányadosát... a sajátját is beszámítva!)  Nem voltam ott írta 2011-04-18 00:30:48  
De azért érdekes:
Nol: "A rendezvény - amelyen több mint kétezren vettek részt"
Index: "Körülbelül ezer fő gyűlt össze"
Origo: "Közel ezerfős tömeg"
Cívishír: "nagyjából 200 fő"  parasztlány írta 2011-04-18 00:05:12  
jampi!te meg elvtársaid éhen döglenétek ha nem lennének parasztok.  jampi írta 2011-04-17 22:07:46  
SZOMORÚ
Egy Arany idézet jutott eszembe rólad:
"Szép öcsém, be nagy kár,
Hogy apád paraszt volt s te is az maradtál"  russh írta 2011-04-17 22:00:19  
ez az ország az elvekbe fog elpusztulni
a közös érdek sosem érdek...  Szomorúnak! írta 2011-04-17 21:59:00  
Melyik helyszínen voltál? A roma show-n?  re: Szomorú írta 2011-04-17 21:57:46  
"Csak szavazókat toborozta demagóg szöveggel"

Drága Szomorú! Ki a francot érdekel a választás egy évvel a választás után???
Vagy felültél valami baromnak, aki azt mondta, hogy előrehozott választások lesznek?
Itt, ebben az áldemokráciában ne is reménykedjél benne!!!
Te feladnád a 2/3-od?
Akkor sem volt új választás, amikor lottón sorsolták a következő (kellően barom) miniszterelnököt - 10 sikertelen próbálkozás után...:(  Szomorú írta 2011-04-17 21:03:37  
Ott voltam a helyszínen. Sajnos az összeverődött pár száz ember átlag intelligenciája két számjegyű volt! Ezek sem fogják megváltani a világot, csak üvöltözni tudnak....A szónokokat hallgatva pedig az derült ki: dehogy érdekli őket a közbiztonság. Csak szavazókat toborozta demagóg szöveggel  hungarus írta 2011-04-17 20:35:37  
Ismét jól beszélsz ,Lucky!Először is hozzák vissza a 22-es numerus clausát!8-10 % cigány a felsőoktatásban?????? Hoppá,hülyeséget beszélek:)Már megint többet ittam,mint kevesebbet:))  hadházilány írta 2011-04-17 19:57:04  
Születésem óta itt élünk a családommal,nagyszüleim itt nőttek fel és előző polgármester úr idején a 16 éves ciklusban sem volt ilyen botrány.Érdekes,hogy pont azok nem akarják,hogy itt maradjanak jobbikos pogálőrök,akik nem itt élnek,miért baj az,ha biztonsáégban érzük magunkat?Ha már a polgármester nem akkor ők csináljanak rendet.  mókusörs írta 2011-04-17 19:57:03  
Lucky-nak:
Rend lesz és valós elszámoltatás többek között.  élesész írta 2011-04-17 19:02:41  
Nyílván nem a koncentrációs-táboroztatás lesz a megoldás, még tán a rezervátum is jobb lenne annál :)  élesész írta 2011-04-17 18:58:50  
Háború nélkül nincs béke, vagyis erő híján megszűnik rend!!! A cigányság bűnöző rétege, ami kiteszi a jó felét, érzi a rendőrség tehetetlenségét.  Lucky írta 2011-04-17 18:49:55  
Amikor a Jobbik fog kormányozni mitől lesz szép világ? Jönnek a cigánytörvények?  Gardenia írta 2011-04-17 18:36:58  
Rendet szeretnék a szülővárosomban! Én már nem élek ott de a szüleim a családom a szeretteim mind! Ha haza megyek nem szeretek álmatlanul aludni hogy reggel egyben van e még a családi autó, vagy egyáltalán megvan e még! Ha a rendőrök nem tudnak rendet tartani akkor tőlem a páncélos hadtest is kivonulhat...de rend legyen! Védjék meg a rendes embereket és büntessék meg azokat akik megérdemlik! Soha többé nem akarom azt hallani hogy a hajdúhadházi emberek bűnözőek! Az én szüleim és családom sem az!!!!!!  gárdabátyja írta 2011-04-17 17:17:54  
pintérviktor takarodj!!!! mongyonle!!!!  király sanyi írta 2011-04-17 17:14:16  
Üssétek a rendőröket. Kék ruhában sötétség!Vissza az oldal tetejére