Legyen a Cívishír a kezdőlapom! |  Kedvencekhez adom |  RSS 

Civishir.hu

Karolina, Aida
2015.02.02.
Az önkéntes munkát is figyelembe kell venni
Nyomtatható verzió Cikk küldése e-mailben Üzenet a szerkesztőnek
2011-04-09 14:29
0 hozzászólás

Debrecen – Annak, aki bérpótló juttatást igényel, legalább 30 nap munkaviszonyt kell igazolnia. Nem köztudott, hogy ebbe beleszámít az önkéntes munka is.

Az önkéntes munkát is figyelembe kell venni
Önkéntesek egy csoportja (Fotó: debrecenionkentes.hu)
hirdetés

Sokan nem tudják, hogy önkéntes munka végzése során szervezett munkakörülmények között, olyan munkatapasztalatra tehetnek szert, mely később álláskeresés során referenciaként is elkönyvelhető - hangsúlyozza az önkéntesség munkaerőpiaci reintegrációs szerepét az Életfa Önkéntes Centrum közleményében.

Kiváltható

Mindezeken az indirekt előnyökön túl 2011 januárjától a közfoglalkoztatás új rendszerében is helyet kapott az önkéntes munka. A bérpótló juttatásra való jogosultság felülvizsgálatánál az álláskeresőnek legalább 30 nap munkaviszonyt kell igazolnia a megelőző évről, vagy úgy, hogy közfoglalkoztatásban vesz részt, vagy pedig az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedik el. Amennyiben a jogosult ezeknek a feltételeknek nem tud eleget tenni, mert számára nem tudtak közfoglalkoztatás körébe tartozó munkát felajánlani, illetve a 30 nap munkavégzést egyéb módon sem tudta teljesíteni, akkor a 30 nap számításánál az általa teljesített közérdekű önkéntes tevékenység időtartamát is figyelembe kell venni. Fontos azonban tudni, hogy önkéntes munkavégzésre hivatkozva nem lehet visszautasítani a Munkaügyi Kirendeltségek által felajánlott közfoglalkoztatást.

A közvetítés ingyenes

A debreceni Életfa Önkéntes Centrum ingyenes szolgáltatásai körébe tartozik tanácsadás, információnyújtás, közvetítés, mind az önkénteseket foglalkoztató szervezetek, mind az önkéntesek számára. További önkéntességet érintő kérdésekben, az aktuális lehetőségekkel kapcsolatban fordulhatnak a szervezethez, címük: Életfa Önkéntes Centrum, Debrecen, Török Bálint u. 4.

 

Címkék: önkéntes, munka, közmunka,

Kapcsolódó cikkek:

Feliratkozás hírlevélre
civishir.hu  
hirdetés
 
 
Share |

Vissza az oldal tetejére